Pe ce dată pică în 2023 Sf. Maria Mică și Sf. Maria Mare? Credincioșii se pregătesc de două mari sărbători care vor avea loc în vara anului 2023. Vezi pe ce dată pică cele două sărbători!

Pe ce dată pică Sfânta Maria Mare 2023

Sărbătoarea Sfintei Marii, cunoscută și sub numele de Adormirea Maicii Domnului, are loc la data de 15 august în fiecare an.

Această sărbătoare marchează Adormirea și preaslăvirea Maicii Domnului, care este înălțată cu trupul la cer de către Fiul ei, Iisus Hristos.

Biserica Ortodoxă propovăduiește că Fecioara Maria a fost fără de păcat, fiind aleasă pentru a deveni Maica lui Iisus Hristos.

Citește și: Calendar ortodox 5 iulie 2023. Ce sărbătoare este miercuri?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deși era fără de păcat, Sfânta Maria a avut nevoie să fie mântuită prin harul lui Hristos de suferințele și moartea din această lume. 

Potrivit tradiției ortodoxe, în momentul trecerii sale în neființă, Maica Domnului a trecut prin moarte, iar sufletul ei a fost întâmpinat de Iisus Hristos și de îngeri. Ulterior, trupul ei a fost înmormântat, dar în a treia zi, prin voința lui Dumnezeu, trupul și sufletul său au fost unite din nou, iar ea S-a înălțat la cer.

Pe ce dată pică Sfânta Maria Mică 2023

Pe ce dată pică în 2023 Sf. Maria Mică și Sf. Maria Mare?

Pe ce dată pică în 2023 Sf. Maria Mică și Sf. Maria Mare?

[Sursa foto: PixaBay]

Deși mulți confundă cele două sărbători, ele cad la diferite intervale de timp și doar de Sfânta Maria Mică se sărbătoresc cei ce-i poartă numele.

Citește și: Sfântul Ilie 2023. Pe ce dată pică sărbătoarea? Tradiții și obiceiuri importante!

Sfânta Maria Mică este cea mai mare sărbătoare din acest anotimp tomnatic și se sărbătorește în fiecare an pe data de 8 septembrie.

Sfânta Maria Mică se sărbătorește atât în biserica ortodoxă, cât și în cea catolică. 

Astfel, pe 8 septembrie spunem „La mulți ani” celor care poartă numele Maria, Marian sau alte derivate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si