Close sidebar
Close sidebar

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022? Află când este Ziua Mamei în 2022, în România și ce se sărbătorește, de fapt, pe 8 Martie?

Alina Raducu,

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022? Multe persoane asociază data de 8 martie în care se sărbătorește Ziua Femeii cu data la care este celebrată Ziua Mamei, însă acest lucru este greșit.

Iată când s-a luat decizia ca în România să existe o zi dedicată special pentru Ziua Mamei!

Când se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

În România, Ziua Mamei este sărbătorită pe data de 8 Martie odată cu Ziua Internațională a Femeii. Însă, chiar dacă o mulțime de români obișnuiesc să le facă urări și cadouri mamelor pe data de 8 Martie, în realitate, Ziua Mamei este celebrată la o altă dată.

Încă din anul 2009 a fost aprobată o lege prin care s-a decis ca Ziua Mamei să fie celebrată în prima duminică a lunii mai. Astfel, mamele au o zi dedicată lor, lucru care înainte de această dată nu se întâmpla, mamele fiind sărbătorite de Ziua Internațională a Femeii. 

Citeste si: Citate impresionante pentru Ziua Femeii- 8 martie 2022

În anul 2022, Ziua Mamei pică pe data de 1 Mai, ceea ce înseamnă că această zi va avea o dublă semnificație în acest an.

Așadar, 1 Mai va fi Ziua Muncii, dar și Ziua Mamei.

Ce se celebrează, de fapt, pe 8 Martie?

8 Martie este Ziua Internaţională a Femeii și este sărbătorită în fiecare an la aceeaşi dată. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ziua Internațională a Femeii este celebrată anual, pe data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența asupra acestora.

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975, Anul internațional al femeii.

Citeste si: 8 Martie 2022 felicitări, urări şi mesaje pentru femeile importante din viaţa ta

Totodată,  Ziua Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată, pe 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, conform wikipedia.org. Această grevă a avut loc în anul 1908. În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Cum sărbătorim Ziua Femeii în 2022: Idei frumoase pentru o zi de neuitat

Astfel, după Revoluția din 1989, în România, noțiunea de ziua mamei a fost înlocuită cu ziua femeii. Fiecare femeie așteaptă cu nerăbdare ziua dedicată ei, zi în care îi place să fie răsfățată atât de iubit, soț, cât și de copii, rude și chiar colegi. Este ziua în care femeia este sau ar trebui să fie ridicată pe piedestalul unei regine, să primească flori în semn de respect și mulțumire.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI