Pe ce dată vine Moș Crăciun 2020? Această este întrebarea pe care atât cei mici şi-o pun în această perioadă a anului. Avem răspunsul pentru ei!

Când vine Moş Crăciun 2020?

Moş Crăciun vine în fiecare an în noaptea de 24 spre 25 decembrie (în ajunul Crăciunului) la copiii cuminţi care au trimis o scrisoare către Moşul.

Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcție de clima în perioada Crăciunului (care pleacă de la o iarnă înghețată în emisfera nordică și ajunge la o vară

călduroasă în emisfera sudică), în general Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada).

Urmăreşte LIVE traseul lui Moş Crăciun în 2020

Spiridușii îl ajută la pregătirea cadourilor în atelierul Moșului. El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni (sau pe o planșă de surf în Australia), conform wikipedia.org.

Cand vine Mos Craciun 2020?
Cand vine Mos Craciun 2020?

La ce oră vine, de fapt, Moș Crăciun 2020 în România?

Anual, Google a lansează site-ul Google Santa Tracker, un loc unde puteţi urmări în direct, începând cu 24 decembrie ora 00.00 traseul lui Moş Crăciun.

De asemenea, în ajunul Crăciunului, North American Aerospace Defense Command (NORAD), pune la dispoziţia copiilor din întreaga lume, o pagină WEB unde, cu ajutorul radarelor şi sateliţilor pe care acesta le are la dispoziţie, poate fi urmărită poziţia lui Moş Crăciun în timp real în întreaga lume.

Citeste si: Mesaje de Crăciun 2020: Felicitări şi urări cu Sărbători Fericite şi Crăciun Fericit 2020! La mulţi ani 2021

Ora la care vine Mos Craciun în Romania nu este cunoscută de nimeni, deoarece Moşul vrea să facă o supriză tuturor copiilor.

Scrisoare către Moş Crăciun

Obiceiul de a redacta o scrisoare către Moș Crăciun este o tradiție de Crăciun. Scrisorile de obicei conțin o listă de jucării pe care le doresc copiii și confirmarea faptului că au fost buni.

Unii sociologi au constatat că fetele de obicei scriu mai politicos și mai mult decât băieții, chiar dacă cererile lor nu sunt mai mari decât ale celorlați și au tendința de a folosi expresii mai complexe. Fetele cer cel mai adesea și cadouri pentru alte persoane.

Satul lui Moș Crăciun din Finlanda a fost înființat în 1985 și din acel an au fost primite peste 12,5 milioane de scrisori din peste 197 de țări. Din România au fost trimise peste 33 000 de redactări spre această destinație.

Cand vine Mos Craciun 2020?
Cand vine Mos Craciun 2020?

În Statele Unite, copiii lasă în seara de Ajun prăjituri și lapte pentru Moș Crăciun. În Olanda, acesta vine pe un cal alb și pune cadourile în saboți confecționați din lemn, iar în Rusia el este însoțit de Albă-ca-Zăpada. În Suedia, darurile sunt puse într-un sac îngropat adânc în zăpadă, iar Moș Crăciun este un pitic îmbrăcat în roșu, cu barbă albă, căruia îi place să mănânce orez cu lapte (o mâncare tradițională). În Italia există obiceiul ca, înainte de Moș Crăciun, să vină Befana. Ea se deplasează pe mătură și verifică dacă au fost cuminți copiii, lăsându-le cadouri lângă brad. În Anglia, cei mici aruncă scrisorile pentru Moș Crăciun în sobă astfel încât dorințele lor să iasă pe coș. În Islanda există 13 Moși Crăciun, câte unul pentru fiecare zi a sărbătorilor de iarnă. În perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, aceștia împart copiilor cuminți cadouri, cei răi primind un cartof.

În Elveția, el aduce pomul de Crăciun în casele oamenilor, obicei ce datează din 1775.

Citeste si: Ajunul Crăciunului 2020. Este sau nu zi liberă 24 decembrie?

Povestea şi legenda lui Moș Crăciun

La marginea unui oraș, cu mult timp în urmă, trăia un meșter bătrân care făcea jucării. Tot anul meșterea la ele cu dragoste si răbdare. Erau minunate si nu semănau una cu alta.

Povestea lui Mos Crăciun începe în Ajunul Crăciunului, când bătrânul meșter pleca din oraș sa-si vândă jucăriile. Oameni din acel oraș nu erau prea bogați. Meșterul le vindea jucăriile pe mai nimic.

Meșterul vânduse toate jucările si se întorcea spre casa. La marginea orașului s-a oprit sa privească o fereastra. Știa ca acolo locuiește o familie săraca si se întreba ce jucării or fi primit copii din aceasta casa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Pe ce data vine Mos Craciun 2020?
Pe ce data vine Mos Craciun 2020?

Citeste si: Colinde de Craciun- VIDEO, AUDIO ȘI TEXT. Cele mai frumoase cântece pentru sărbătorile de iarnă

Trei copii visau cu voce tare:

-Daca am avea un soldățel de plumb, numai unul, ne-ar fi de ajuns…

-Ne-am juca împreuna si nu ne-am certa nici o data pentru el. Bătrânul știa ca nu mai avea nici o jucărie si tare ar vrea sa le dăruiască măcar una. Dar ce minune! Tocmai un soldățel de plumb răsărise, nu se știe de unde, in fundul sacului. Si, astfel, dorința celor trei frați sârmani s-a îndeplinit.

In drum spre casa, bătrânul gândea: „As vrea sa fac atât de multe jucării, încât sa dăruiesc cate una fiecărui copil din lume dar mai ales celor sârmani, cărora n-are cine sa le cumpere”. Si acum mergând așa, pe gânduri, văzu in zăpadă un pui de căprioara care-l privea cu ochi triști.

-Sârmana făptura, ce te doare?

Se pare ca puiul de căprioara se rânise la un picior. Cum a știut si cu ce a avut la îndemâna, bătrânul i-a legat rana si la ajutat sa se ridice.

Pe ce data vine Mos Craciun 2020?
Pe ce data vine Mos Craciun 2020?

Atunci făptura aceea gingașa i-a vorbit cu glas limpede ca si de copil:

-Acum vad ca ai o inima buna. Dorința ti se va îndeplini.

Ca din pământ a apărut o sanie fermecata purtata in zbor de niște reni minunați.

Citeste si: Ziua de Ignat, obiceiuri și superstiții străvechi

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul făcut de zeci de artiști de renume pentru a strânge bani pentru cei afectaţi de incendiile din California- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Si bătrânul s-a înălțat cu ei si slava cerului înstelat, spre o lume de basme. Chiar si hainele lui sărăcăcioase se preschimbaseră in niște haine neobișnuite de culoare roșie.

N-ar fi putut spune cat si pe unde l-a purtat sania fermecata. Intra-un târziu, a smintit cum coboară lin intra-un ținut înzăpezit, unde li aștepta o căsuța cu ferește luminate. O mulțime de pitici ca si cei din povesti l-au întâmpinat bucuroși.

Piticii erau haini si îndemânatici, gata sa se apuce de treaba. Materialele se găseau din belșug, caci, nu se știe cum, se înmulțeau mereu si nu se terminau niciodată. Iar bătrânul meșter priceput ii îndruma pe pitici si împreuna făceau jucării, mereu mai multe si mai frumoase. Pentru fiecare copil din lume, jucăria pe care si-o dorește.

In seara de Ajun sosesc colindătorii. La fiecare casa, ei aduc vestea minunata a nașterii Domnului si urează un an bun si îmbelșugat.

Târziu, când noaptea se lasă, copii se culcaseși in pătucurile lor. In urechi le mai suna încă zvonul de colinde: „O ce veste minunata”…Apoi dorm si visează…

Cand vine Mos Craciun 2020?
Cand vine Mos Craciun 2020?

Citeste si: Când se merge cu Steaua? Una dintre cele mai iubite tradiții de sărbători

Dar oare vis sa fie???

Este noaptea in care visele copiilor se împlinesc. Doua zi, in dimineața de Crăciun in jurul bradului împodobit, bucuria nu mai are margini. Nici unul dintre ei n-a fost uitat. Iar după numele sărbătorii, copiii i-au pus numele Moș Crăciun si așa a rămas pana astăzi.

De aceea, in zilele acestei sfinte sărbători, când stăm cu toți in jurul mesei încărcate cu bunătăți, nu trebuie sa-i uitam pe cei sârmani. Moșul are grija de ei o data pe an. Noi trebuie sa ne gândim la ei mereu!

Crăciun Fericit, vă dorim!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si