Pe ce dată vine Moș Crăciun în 2022? Povestea completă a bătrânelului care lasă cadouri sub brad și îi bucură pe cei mici
După Moș Nicolae, este rândul lui Moș Crăciun să îi încânte pe cei mici. Ca în fiecare an, el știe tot ce își doresc copiii din lume și reușește să le îndeplinească toate dorințele. Dar când vine exact Moș Crăciun?
Crăciunul se apropie cu pași repezi, astfel încât, încă de pe 1 decembrie a început numărătoarea inversă. Moș Crăciun, ca în fiecare an, este nerăbdător să îi înveselească pe cei mici cu fel și fel de cadouri minunate.
„Pe ce dată vine Moș Crăciun?” este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate părinților de către copiii lor, în preajma sărbătorilor de iarnă. Este bine cunoscut faptul că Moș Crăciun vine în seara de 24 spre 25 decembrie, în ajunul Crăciunului și le lasă copiilor cadourile mult visate tot anul.
Moș Crăciun este așteptat de copiii din toate colțurile lumii, an de an.
Deși nu se știe niciodată ora exactă la care Moș Crăciun ajunge în România, Google lansează în fiecare an site-ul „Google Santa Tracker”, unde oricine poate urmări traseul lui Moș Crăciun, în timp real.
Moș Crăciun este cunoscut ca un bătrânel cu barbă albă, lungă și deasă, cu ochelari negri rotunzi, îmbrăcat în roșu, cu cizme negre și căciulă, care aduce copiilor cuminți orice își
doresc în noaptea de 24 spre 25 decembrie.
Legenda spune că Moș Crăciun trăiește împreună cu soția sa la Polul Nord.
Moșul ar avea sarcina de a construi jucării pentru copii pe tot parcursul anului, cu ajutorul spiridușilor. Scrisorile cu dorințele celor mici sunt trimise la Polul Nord și în acest fel Moșul știe ce cadouri să lase sub brad și cui.
De asemenea, Moș Crăciun mai are o sarcină incredibil de importantă fără de care Crăciunul nu ar fi posibil! Bătrânelul trebuie să livreze cadourile în întreaga lume într-o singură noapte folosindu-se de sania
sa zburătoare trasă de reni. Se mai spune că moșul a descoperit un praf magic pentru a putea zbura. El împrăștie praful magic deasupra renilor înainte să plece la drum.
Cel mai cunoscut și iubit ren al lui Moș Crăciun este Rudolph, al cărui nas a fost atins de magia de neegalat a Crăciunului și astfel s-a făcut roșu.
El este conducătorul celor 8 reni ai moșului pe nume Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer și Vixen.
Pe parcursul anilor, înfățișarea moșului s-a schimbat continuu. Inițial, el a apărut desenat într-o costumație roșie în anul 1860 în Harper’s Illustrated Weekly.
Totuși, Moș Crăciun pe care noi îl știm astăzi a prins contur odată cu reclama creată de Haddon Sundblum pentru compania Coca-Cola în anul 1931.
Care este diferența dintre Moș Crăciun și Moș Nicolae?
Chiar dacă mulți oameni îi aseamănă pe cei doi moși, ei sunt diferiți.
Moș Nicolae aduce daruri copiilor în ajunul zilei de Sf. Nicolae, pe data de 6 decembrie, în timp ce Moș Crăciun vine în ajunul Crăciunului. Moș Nicolae lasă cadourile în ghetuțele curățate ale copiilor, iar Moș Crăciun le lasă sub bradul de Crăciun.
În plus, Moș Crăciun vine pe o sanie trasă de reni, iar Moș Nicolae vine călare pe un cal alb.
Copiii neastâmpărați vor primi din partea lui Moș Nicolae o nuielușă, iar din partea lui Moș Crăciun niște cărbune.