Sato va deveni singura opțiune de nume de familie până în 2531, sugerează un studiu bazat pe probabilități realizat recent în Japonia.

În țara asiatică are loc o campanie pentru a anula legea învechită care cere soților să aibă același nume de familie.

Singurul nume de familie care va rezista în Japonia în următoarele secole- Sato

Cetăţenii japonezi vor avea toţi acelaşi nume de familie peste 500 de ani, cu excepţia cazului în care cuplurilor căsătorite li se permite să folosească nume de familie separate.

Este concluzia unui nou studiu, parte a unei campanii de actualizare a codului civil japonez care datează de la sfârşitul anilor 1800.

Singurul nume de familie care va rezista în Japonia în următoarele secole - Sato

Singurul nume de familie care va rezista în Japonia în următoarele secole - Sato

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cercetarea științifică, condusă de Hiroshi Yoshida, profesor de economie la Universitatea Tohoku, prezice că, dacă Japonia continuă să oblige cuplurile căsătorite la un singur nume de familie, fiecare japonez va fi cunoscut ca „Sato-san” până în 2531.

Yoshida a recunoscut că proiecțiile sale s-au bazat pe mai multe ipoteze, dar a spus că tendința este inevitabilă și că oamenii trebuie să înțeleagă efectele potențiale ale sistemului actual asupra societății japoneze.

Ce înseamnă numele Sato în japoneză?

Sato se află deja în fruntea listei numelor de familie japoneze, reprezentând 1,5% din populația totală, conform unui sondaj din martie 2023.

Al doilea nume pe listă este Suzuki, dar și acesta va fi înghițit în timp de Sato, potrivit The Guardian.

O națiune de Sato „nu numai că va fi incomodă, ci va și submina demnitatea individuală”, a spus omul de știință, potrivit lui Asahi Shimbun, adăugând că tendința ar duce, de asemenea, la pierderea moștenirii familiale și regionale.

Pe toți japonezii îi va chema la fel, Sato

Pe toți japonezii îi va chema la fel, Sato

[Sursa foto: Pexels]

Conform calculelor lui Yoshida, proporția de japonezi pe nume Sato a crescut de 1,1 ori din 2022 până în 2023. Presupunând că rata rămâne constantă și nu există nicio modificare a legii cu privire la nume de familie, aproximativ jumătate din populația japoneză va avea acest nume în 2446, crescând la 100% în 2531.

Sato înseamnă în japoneză sat; cătun. mediu rural, dar și casa părinților, casă părintească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si