Cu mainile impreunate in rugaciuni si patrunsi de evlavie, sute de credinciosi au urcat dealul Mitropoliei, ca sa atinga raclele in care stau ramasitele pamantesti ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

"Sunt cu copilul... sa dea treapta la liceu si am o suparare in suflet... Ma rog si eu la Dumnezeu"

Pe langa parinti cu copii in brate, pe la racle au trecut, cu sperante mari in suflet, tineri si batrani, deopotriva.

Cei mai multi au implorat... sanatate. E si cazul acestui barbat bolnav. A suferit un accident vascular si... asteapta o minune.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"La sfinti. Aici vin mereu. Ma simt bine dupa ce plec, parca zbor"

"Ii multumesc ca m-a ajutat cu adevarat. Sotul meu avea Parkinson si mi-a dat cineva sa citesc acatistul Sfantului Duhul... Zic.. Sfantul, citesc pana la 40 si de atunci sunt 6 ani... si nu ii mai tremura mana."

De grandioasele pelerinaje ortodoxe sunt fascinati si strainii.

Daca turistii se multumesc doar sa fotografieze cozile uriase de credinciosi stransi la moaste, cei stabiliti in Romania respecta cu sfintenie obiceiurile.

"Foarte frumos. Vin aici in fiecare duminica. Ma cunoscu cu toti parintii care sunt aici, cu parintele Patriarh, cu toata lumea ma cunosc aici"

"Credinciosii vin la hramul catedralei, se inchina, pentru ca multi dintre ei poarta numele acesta, de Constantin, care inseamna "constant, fin", dar si al maicii sale, Elena, care inseamna "lumina, torta".

Sfintii Imparati Constantin si Elena sunt cunoscuti drept cei care au dat libertate crestinismului. Despre Imparateasa Elena se spune ca a fost prima femeie care si-a eliberat sclavii si i-a ajutat pe crestinii persecutati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si