Pensia minimă 2022. Guvernanții au propus creştere brută a salariului minim de aproape 11%, respectiv o creştere netă de 10%, de la 1 ianuarie 2022, şi o formulă de calcul care să fie aplicată începând cu aceeaşi dată şi pentru anii următori.

Cu cât se vor majora pensiile, alocația pentru copii și salariul minim, de la 1 ianuarie 2022

De anul viitor ar urma ca salariul minim net să fie de 1.524

lei, cu 138 de lei mai mult decât este în prezent, iar nivelul salariului minim brut va ajunge la 2.550 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 10,9%.

De asemena, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis că pensiile vor fi indexate, de la aceeași dată, cu minimum 6% anul viitor, iar intenţia Executivului este ca această majorare să fie mai mare, în timp ce alocaţiile vor crește cu 20%.

Pensia minimă 2022: Ce majorări se aplică de la 1 ianuarie?

Pensia minimă 2022: Ce majorări se aplică de la 1 ianuarie?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Testarea elevilor în școli, motiv de scandal. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră

Raluca Turcan: ”Efortul bugetar este 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta”

„Un efort realist şi sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă: creşterea alocaţiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta.

De asemenea, pensiile vor fi indexate cu minimum 6%, intenţia fiind ca această creştere să fie mai mare. Vom menţine direcţia de creştere a salariului minim prin dialog cu partenerii sociali”, a declarat Raluca Turcan.

Astfel, alocațiile ar urma să se majoreze de la 214 lei, cât sunt în prezent, la 242 de lei pentru copiii cu vârste între 2 ani și 18 ani și de la 427 de lei, la 486 de lei pentru copiii cu vârste de până la 2 ani sau copii cu handicap. Iar punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.875 lei.

Anul acesta, pensiile sunt înghețate la nivelul de la finalul anului trecut, iar creșterea punctului de pensie prevăzută de Legea privind sistemul public de pensii a fost prorogată, după o majorare de 14% acordată înaintea alegerilor de la finalul anului trecut.

Citeste si: Raed Arafat: "Valul 5 poate să aibă un impact la fel de puternic"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si