Close sidebar
Close sidebar

Pensia minimă europeană - decizia care va schimba viața pensionarilor din România

Introducerea unei pensii minime europene ar putea fi următorul pas pe agenda Parlamentului UE, după adoptarea unei Directive privind salariul minim european. Subiectul a fost discutat ieri în plenul legislativului de la Strasbourg.

Sorin Negru,

Pensia minima europeană, următorul pas la nivelul UE

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Europarlamentarul Eugen Tomac a adus marți în discuție, în plenul Parlamentului European, subiectul pensiei minime europene.

Citeste si: Cresc pensiile și salariile începând cu anul 2023. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

După ani de muncă cinstită, pensionarii merită respect și o viață demnă, nu să stea cu mâna întinsă, spune europarlamentarul român.

Politicianul de la București a invocat faptul că în România sunt 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au o pensie de doar 200 de euro. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Milioane de pensionari, cu 200 de euro pensie lunară

Tomac a precizat că există milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri și este nevoie ca la nivel european să fie instituită o pensie minimă europeană.

„Recent, am adoptat Directiva Europeană privind instituirea salariului minim european și este un pas important, că trebuie să aliniem salariile la nivel european pe criterii sănătoase, ce țin de performanța economică. Însă vreau să ridic o altă temă care mi se pare extrem de importantă, mai ales în condițiile în care avem sute de milioane de cetățeni care au nevoie de sprijin și, în momente de criză, persoanele vulnerabile trebuie ajutate", a spus Eugen Tomac în plenul Parlamentului European.

Citeste si: Alertă- mailuri false în numele ANAF

"Cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană. Avem milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri, iar noi la nivel european trebuie să instituim această pensie minimă europeană. În țara mea avem 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au o pensie de doar 200 de euro și cred că este important ca de pensia minimă europeană să beneficieze și cetățenii europeni care nu locuiesc în Europa, pentru că ei sunt cetățeni ai

UE. Avem nevoie de această dezbatere”, a mai spus europarlamentarul român.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI