Pensii 2024. Pensionarii din România primesc vești încurcate de la Guvern despre pensiile din 2024- "una caldă, alta rece", cum se spune.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important despre pensiile românilor din 2024. Șeful Executivului spune că pensiile vor fi majorate din ianuarie 2024 cu un procent care va fi cel puţin egal cu inflaţia!

Citește și: Vești bune pentru pensionari! În octombrie, vor primi bani în plus. ,,De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării"

Pensii 2024. Mai mult, Marcel Ciolacu a precizat că pensiile mici urmează să beneficieze de creșteri procentuale mai mari decât celelalte pensii.

Vestea proastă pare să fie că actuala coaliție de guvernare este decisă să nu aplice Legea 127/2019- care urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și care ar fi adus majorări semnificative ale pensiei minime, ci promite o "nouă lege a pensiilor" care ar urma să fie promulgată până la finalul anului 2023. 

Pensii 2024. Cu cât cresc pensiile în cel mai rău caz- anunțul premierului

Ce a declarat Marcel Ciolacu despre pensiile majorate din 2024: ”Minimum de procent va fi inflaţia din anul respectiv, exact cum am făcut şi anul trecut, cât era prim ministru domnul Nicolae Ciucă.

Vom vedea anvelopa la sfârşit de an, cred că în noiembrie vom veni cu noua lege a bugetului”, a declarat primul ministru la Antena 3.

Citește și: Pensia minimă se recalculează de la 1 ianuarie 2024. Cine va primi peste 50% în plus la pensie

Premierul a declarat și în urmă cu două săptămâni că majorările de pensii din 2024 se vor face diferențiat, de la 5% până la 30%.

Acum, Marcel Ciolacu a dat de înțeles că noul calcul al pensiilor se va face în funcție de o nouă lege a pensiilor care va fi adoptată în ultimele luni din acest an.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

pensii 2024 marcel ciolacu

Marcel Ciolacu a precizat că pensiile mici urmează să beneficieze în 2024 de creșteri procentuale mai mari decât celelalte pensii.

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

"Pensiile mici urmează să fie primele mărite"

”Avem aceeaşi viziune ca şi Comisia în ceea ce priveşte pensiile generale şi vom merge până la sfârşitul anului astfel încât la 1 ianuarie să avem o nouă lege a pensiilor", a spune premierul.

Pensiile mici urmează să fie primele mărite, spune Ciolacu. "Nu putem mări cu acelaşi procent pensiile mici, cât şi pensiile mari... Nu pot să dau acelaşi procent. Echitatea socială nu o poţi face altfel”, a anunţat premierul luni seară, potrivit News.ro.

Anterior, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a spus că  pensiile vor fi majorate  cu minim 16 miliarde de lei din ianuarie 2024, ceea ce înseamnă cu o creștere medie de 14%.

Pensii 2024.  Marcel Ciolacu a precizat săptămâna trecută că majorările se vor face diferențiat, iar unii dintre pensionari vor primii pensii mărite și cu 30%. 

Cum se pot majora pensiile mici cu 30%

Experții fiscali spun că Guvernul nu poate majora diferențiat pensiile de la 1 ianuarie 2024, pentru că ar fi neconstituțional, însă probabil se va ajunge la o combinație de mărire de pensii și "ajutoare sociale pentru vârstnicii cu venituri foarte mici".

"Va fi o indexare de 5, maxim 8% pentru toate pensiile și diferența va fi sub forma de ajutoare sociale pentru cei cu pensii foarte mici. Chiar premierul Ciolacu a spus că acordă o sumă o singură dată, în ianuarie, să nu fie pensie mai mică de 3.000 de lei în ianuarie. Sumele se vor duce la cei cu pensii foarte mici", a declarat recent fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu.

Dacă ar intra în vigoare legea pensiilor creată încă din anul 2019 și ținută pe margine din lipsă de bani la buget, pensia minimă ar trebui să crească semnificativ, până la valoarea 40% din salariul minim brut pe economie.

Cu alte cuvinte, ar fi o creștere de 200 de lei, respectiv 17 procente față de nivelul actual- până la 1.320 lei

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pensii 2024. Cum poate Guvernul majora diferențiat pensiile de la 1 ianuarie?

Pensii 2024. Cum poate Guvernul majora diferențiat pensiile de la 1 ianuarie?

Majorări ale pensiilor mici în octombrie 2023, prin ajutoare financiare

În octombrie, se va plăti a doua tranșă de ajutor financiar pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei.

Ajutorul financiar de la Guvern se acordă în funcție de pensie. Sumele sunt cuprinse între 300 și 500 de lei. 

Cum se vor acorda suplimentele financiare la pensii în octombrie 2023:

- venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 1.501- 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 2.001 - 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si