Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%.

Consecința acestei modificări legislative ar putea fi rămânerea în vigoare a prevederii din legea sistemului public de pensii care obligă la majorarea pensiilor cu 40%.

Citeste si: S-a urcat în autobuz cu un șarpe în loc de mască. "Când l-am văzut că mișcă, am țipat"

Punctul de pensie ar putea ajunge la 1.775 lei

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis "menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii".

Citeste si: Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru joi, 17 septembrie. Începe sezonul ploios

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Modificarea aprobată azi în comisii trebuie să fie aprobată în plen, după care legea va fi trimisă spre Cotroceni. Este de așteptat ca președintele Iohannis să apeleze la instrumentele pe care le are la dispoziție- printre care și contestarea la CCR- pentru blocarea legii.

Alte modificări operate azi în comisiile de buget

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie

repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Citeste si: Focar de coronavirus la Ambulanța Prahova: aproape jumătate dintre angajați sunt infectați

Printr-un alt amendament adoptat, comisiile au alocat suplimentar 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţiona echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

Parlamentarii au alocat, de asemenea, o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, sumă destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Tot în şedinţa de miercuri, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si