Close sidebar
Close sidebar

Pensionar din Germania, săltat de acasă de poliție pentru că a refuzat să plătească o amendă din pandemie

Un pensionar a fost arestat în Germania, după ce a refuzat să plătească o amendă de 150 de euro încasată în pandemie.

Stefania Pavel,

Un pensionar a fost arestat în Germania, după ce a refuzat să plătească o amendă de 150 de euro încasată în pandemie.

[Sursa foto: Stiri Diaspora]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un pensionar de 68 de ani din localitatea germană Riesa, landul Saxonia, a refuzat să-și plătească o amendă de 150 de euro pentru nerespectarea regulilor din pandemie și a ajuns în arest timp de trei zile. În imaginile difuzate de  publicația germană Bild, Hartmut H. e luat pur și simplu pe sus de polițiști.

Bărbatul a contestat amenda

Totul a început pe 17 decembrie 2020, când fostul șofer de TIR a participa la un protest împotriva regulilor anticoronavirus. În acel moment, în Saxonia erau permise doar întâlnirile între membrii a două gospodării, în limita a maximum cinci persoane. La protest s-au strâns 20 de oameni. 

Ulterior, pe 19 august 2021, pensionarul a primit o amendă de la biroul districtual de reglementare din Meissen.

Acesta trebuia să plătească 150 de euro. Hartmut a contestat amenda, dar nu s-a prezentat la ședința din 20 decembrie 2021 la Judecătoria Riesa.

Citește și: Cinci oameni ai legii au fost plasați în arest la domiciliu după ce au fost acuzați de tortură. Un român face declarații șocante

Pensionarul a primit o amendă de la biroul districtual de reglementare din Meissen.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

Polițiștii s-au prezentat acasă la pensionar. După lungi discuții, bărbatul a refuzat să-i însoțească. La un moment dat, cei patru polițiști l-au luat pe sus pe bărbat și l-au băgat în dubă.

Când a văzut ce se întâmplă, soția pensionarului le-a strigat oamenilor legii: "Utilizați forța fizică și nu sunteți polițiști! Sunteți niște escroci!".

Pensionarul  a fost plasat în arest pentru trei zile, perioadă în care a refuzat să mănânce.

Chiar și după ce a fost executată detenția obligatorie, amenda rămâne valabilă, astfel că autoritățile germane vor demara procedurile pentru a încerca să colecteze creanța prin sechestru.

Mai mult, în urma gestului său, bărbatul se confruntă acum și cu acuzații de rezistență la arest.

Citește și: O româncă plecată la muncă în Italia a rămas fără 14.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de un bărbat

În martie, o altă sentință împotriva lui a devenit definitivă, după ce s-a plimbat prin Riesa, în aprilie anul trecut, cu un banner cu litera Z, simbolul invaziei ruse. Atunci a primit o amendă de 900 de euro pe care încă nu a plătit-o.

Dacă nu o face, riscă să stea după gratii o lună mai scrie sursa citată. Amenda a devenit definitivă pe 11 martie 2022, iar pe 25 aprilie 2023, Judecătoria Riesa a emis un mandat de arestare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI