Bătrâna a observat că pe factura de gaze naturale era înregistrat un consum 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc, înregistrați la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. În locuința femeii singurele care aduc consum de gaze naturale sunt aragazul și centrala, utilizată doar pentru încălzitul apei pentru că femeia își încălzește casa cu sobe cu lemne.

Citeste si: Republica Moldova riscă să intre în stare de urgență în sectorul energetic. Gazprom a refuzat amânarea plăţilor

Femeia s-a dus la ghișeul companiei de gaze

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a spus băiatul femeii pentru Ziarul de Vaslui.

Îngrijorată, femeia a mers la ghișeele companiei pentru a le cere explicații reprezentanților.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a mai mărturisit băiatul bătrânei, citat de Observatornews.

Citeste si: Noi precizări de la Guvern pe tema facturilor la energie. Ce trebuie să faci ca să plătești mai puțin

Factura uriașă, subiect de glume pe rețelele de socializare

Băiatul femeii a postat factura pe o rețea de socializare, unde mai multe persoane au glumit pe baza celor întâmplate: „Fă lampa mai mică!", "Dar ce faci? Umpli butelii acasă?", "Investește în vreo canistră de antigel, să nu te trezești cu factura mărită și la apă!" sau "Bun platnic, n-ai avut restanţe luna trecută” sunt doar câteva dintre glumele adunate la postarea bărbatului.

Citeste si: Guvernul propune noi soluții pentru facturi mai mici la gaze și curent electric


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si