Ion Cârstoiu vrea să ajute din nou financiar un spital, după ce anul trecut a donat 10.000 de euro spitalului din Câmpulung, pentru cumpărarea unui incubator. În februarie 2019, Ion Cârstoiu, un pensionar din Aninoasa (județul Argeș), și-a donat economiile de-o viață, circa 10.000 de euro, spitalului din Câmpulung. La 78 de ani, bătrânul cu o pensie de 1.500 de lei a decis atunci că trebuie să facă o faptă bună, marcat fiind de o întâmplare petrecută în tinerețe.

 

Citeste si: Nelu Tătaru anunță numărul persoanelor infectate cu coronavirus. Nou record în România

”Eram cu o femeie, stăteam cu ea, a rămas însărcinată și eu i-am zis să-l dea afară, așa i-am zis. Așa că avortul ăla m-a marcat toată viața, dar cum nu mai pot întoarce timpul, am decis să fac o faptă bună cu banii strânși o viață”,  ne-a povestit Ion Cârstoiu. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pensionarul cu suflet mare locuiește într-o casă modestă, de cărămidă, dar spune că nu are nevoie de nimic, tocmai de aceea nu are apă curentă sau frigider. E dezamăgit de reacția oamenilor din jur, care s-au distanțat de el după ce acesta a donat toți banii strânși spitalului din Câmpulung. ” Se uită mulți ciudat la mine, mi-au reproșat destui că de ce n-am investit în sat la noi, într-o clădire sau altceva.

Dar eu asta am vrut să fac și sunt împăcat cu mine”, ne-a povestit Ion Cârstoiu. 

De altfel, bătrânul intenționează să repete gestul, de această dată pentru un spital din Urziceni. ”Am văzut la televizor că acolo, la un spital, au nevoie cam de același fel de incubator pe care l-au cumpărat cei de la Câmpulung din banii mei. Eu am lucrat mult timp în străinătate, și în Spania, la Valencia, la fructe, și în Germania, pe TIR, și aș mai avea de recuperat o sumă frumușică de la ultimul angajator. Omul e de cuvânt, m-a sunat și mi-a zis să stau liniștit, că o să-mi trimită drepturile cât mai curând, acum să vedem.. Vă dau în scris însă  c ă atunci când voi vedea banii, asta o să fac cu ei, le cumpăr un incubator celor de la spitalul din Urzicen i”, ne-a declarat bucuros Ion Cârstoiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si