SURSĂ FOTO: Gustoase.net

Pepene roșu murat. Pepenele roșu murat completează foarte bine multe mâncăruri, iar cei care iți vor călca pragul și pe care îi vei pofti la masă iți vor aprecia cu siguranță calitățile de gospodină.

Pepene roșu murat. Ingrediente:

pepene verzi de mărime mică-mijlocie
telina
frunze de vita de vie
frunze de visin
boabe de piper
zahar
ardei iute
usturoi
sare de muraturi
otet
cativa braduti din morcovi (pentru decor)
ceapa
marar uscat
apa

Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pepene roșu murat. Cum pui pepenele roșu la murat pentru iarnă
Pepene roșu murat. Cum pui pepenele roșu la murat pentru iarnă

Pepene roșu murat. Cum îl punem la murat

Pepene roșu murat. Se taie pepenii felii mici sau mari, după preferințe. Se pregătesc borcane de 1,7 litri, pe care le spălăm si le sterilizăm inainte. La fundul borcanului asezam frunze de visin, frunze de vita de vie, acestea vor intari pepenii. Mai puteti adauga frunze de zmeura, frunze de hrean, ce aveti.

Incepem sa asezam peste frunze feliile de pepene. Așezam si bradutii din morcov, ca decor. Adaugam si ceapa, o puteti taia, ca sa incapa mai bine.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox. Sărbători cu cruce roșie sâmbătă și duminică. Pe cine pomenesc românii

Pepene roșu murat. In fiecare borcan punem cate o bucatica de ardei iute, cate un catel de usturoi taiat in doua, jumatate de lingurita de piper, marar uscat, frunze de telina.

Completam fiecare borcan cu apa calduta, aproximativ 1 litru de apa am pus in fiecare borcan. Rasturnam apa din borcane intr-o oala, pentru fiecare litru de apa vom pune o lingura de sare, o lingura rasa de zahar, doua linguri de otet si lasam sa dea in clocot. Cand saramura a dat in clocot, o turnam in borcane, am asezat dedesubt o tava metalica, sa atenueze socul termic.

Pepene roșu murat. Punem apoi capacele si le strangem bine, le intoarcem cu gura in jos si le verificam sa nu curga, le acoperim cu servete groase si le lasam asa pana ziua urmatoare. Dupa 24 de ore, iar vom scurge saramura, o mai dam in clocot si o turnam iar in borcane. Dupa alte 24 de ore, vom pune borcanele pe masa si le supraveghem timp de o saptamana, sa nu se umfle capacele.

Pepene roșu murat. În 7-8 zile sunt perfecti de mâncat, iar dacă doriți, puteți pune la murat lână pepeni conopidă sau gogonele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si