Pepene roșu murat. Cum pui pepenele roșu la murat pentru iarnă
Pepene roșu murat. Pepenele murat este una dintre cele mai inedite murături. Daca vrei să-ți impresionezi musafirii la masa de Craciun sau de Anul Nou, aceasta rețetă iți va fi de folos.
Pepene roșu murat. Pepenele roșu murat completează foarte bine multe mâncăruri, iar cei care iți vor călca pragul și pe care îi vei pofti la masă iți vor aprecia cu siguranță calitățile de gospodină.
Pepene roșu murat. Ingrediente:
pepene verzi de mărime mică-mijlocie telina frunze de vita de vie frunze de visin boabe de piper zahar ardei iute usturoi sare de muraturi otet cativa braduti din morcovi (pentru decor) ceapa marar uscat apa
Pepene roșu murat. Se taie pepenii felii mici sau mari, după preferințe. Se pregătesc borcane de 1,7 litri, pe care le spălăm si le sterilizăm inainte. La fundul borcanului asezam frunze de visin, frunze de vita de vie, acestea vor intari pepenii. Mai puteti adauga frunze de zmeura, frunze de hrean, ce aveti.
Incepem sa asezam peste frunze feliile de pepene. Așezam si bradutii din morcov, ca decor. Adaugam si ceapa, o puteti taia, ca sa incapa mai bine.
Pepene roșu murat. In fiecare borcan punem cate o bucatica de ardei iute, cate un catel de usturoi taiat in doua, jumatate de lingurita de piper, marar uscat, frunze de telina.
Completam fiecare borcan cu apa calduta, aproximativ 1 litru de apa am pus in fiecare borcan. Rasturnam apa din borcane intr-o oala, pentru fiecare litru de apa vom pune o lingura de sare, o lingura rasa de zahar, doua linguri de otet si lasam sa dea in clocot. Cand saramura a dat in clocot, o turnam in borcane, am asezat dedesubt o tava metalica, sa atenueze socul termic.
Pepene roșu murat. Punem apoi capacele si le strangem bine, le intoarcem cu gura in jos si le verificam sa nu curga, le acoperim cu servete groase si le lasam asa pana ziua urmatoare. Dupa 24 de ore, iar vom scurge saramura, o mai dam in clocot si o turnam iar in borcane. Dupa alte 24 de ore, vom pune borcanele pe masa si le supraveghem timp de o saptamana, sa nu se umfle capacele.
Pepene roșu murat. În 7-8 zile sunt perfecti de mâncat, iar dacă doriți, puteți pune la murat lână pepeni conopidă sau gogonele.