În timpul lunilor de vară, pepenele roșu este un fruct care se găsește mereu pe tarabele din piețe. Plăcut la gust și cu un conținut mare de apă, acesta este iubit în special pe timp de caniculă, pentru că poate fi foarte răcoritor.

Pepenele verde are o mulțime de beneficii pentru organism. Acesta elimină toxinele și previne formarea calculilor, pentru că are mult potasiu, element ce contribuie la menținerea funcției renale.

De asemenea, acest fruct este de ajutor în reducerea concentrației de acid uric din sânge, fiind și un bun diuretic.

Citește și: VIDEO Roșiile românești ajung să putrezească! Fermierii sunt în impas: „Le aruncăm pe canale din cauza guvernanților”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

pepene rosu, fructe, fructe de vara

Pepenele verde, aliatul perfect în zilele toride de vară

Printre alte beneficii ale pepenelui roșu se numără calmarea durerilor musculare și scăderea tensiunii arteriale. Acesta sprijină sațietatea și digestia și combate efectele negative ale caniculei.

Totuși, din cauza concentrației ridicate de zahăr  din pepene, persoanele care suferă de diabet zaharat trebuie să fie foarte atente la consumul acestui fruct.

Pentru că are un indice glicemic ridicat, pepenele roșu poate crește nivelul glicemiei și afectează controlul glucozei din sânge.

Specialiștii spun că, atât timp cât nu există probleme de sănătate care împiedică acest lucru, pepenele roșu este un fruct care poate fi consumat cât mai des și merită introdus în regimul alimentar de zi cu zi. 

Citește și: VIDEO Legume și fructe aruncate la gunoi! Fermierii români sunt DISPERAȚI: „Am băgat un miliard, dar nu am scos un leu. Am rămas cu datorii”

pepene rosu, fructe, fructe de vara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si