Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi contractat lucrări la preţuri supraevaluate şi ar fi pretins bani pentru lucrări neprevăzute.

Polițiștii au descins la un spital și la șapte primării din județul Argeș

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti – S.C.F.T.S.B.

efectuează 14 percheziţii domiciliare (6 la persoane juridice, una la un spital şi 7 la primării) într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, delapidare care a produs consecinţe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, prevăzute de art. 175 alin. (2) din Codul penal, care a produs consecinţe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită şi deturnarea licitaţiilor publice”, a transmis, joi, DIICOT.

Citește și: Mai multe persoane au sustras peste 58.000 de euro dintr-o haină lăsată nesupravegheată într-un cazinou

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Grupul infracțional ar fi fost constituit în anul 2019, iar suspecții ar fi activat în domeniul construcțiilor și al achizițiilor publice.

Patru persoane urmează să fie duse la audier

Suspecții ar fi acţionat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanţi, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituţiile publice contractante.

Citește și: Bărbat arestat preventiv după ce a falsificat permise de conducere şi atestate profesionale

După ce obțineau contractele, aceștia ar fi delapidat bugetele instituţiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiţionale privind lucrări ”neprevăzute”, recuperarea garanţiilor de bună execuţie de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepţiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum şi prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însuşirii frauduloase a fondurilor publice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si