Perfecta pentru vara! E delicioasa rece. Uite cum prepari ciorba de salata
In zilele in care temperaturile trec de 35 de grade si, in afara de apa rece si inghetata, nu ne mai ajuta nimic, poti incerca o ciorba excelenta, care se serveste de la frigider.
200 g kaiser sau sunca mai slaba
2 salate
3 catei de usturoi
o lingura de ulei de masline pt gatit
2 linguri de faina
o legatura de marar
o lingura de Delikat
sare
piper
500 ml smantana+200 ml lapte
2 linguri de otet
3 oua
Se spala salata, si se taie nu foarte marunt.
Se taie feliute carnea pe care ati ales-o, se pune o lingura de ulei de masline intr-o cratita si se pune carnea la prajit.
Se ia de pe foc cratita, se adauga cei 3 catei de usturoi pisati, se amesteca repede si se mai adauga cele 2 linguri de faina. Se pune cratita din nou pe foc, si se stinge cu 3 litri de apa.
Se pune salata verde, se lasa la fiert cca 10 min, dupa care se dilueaza smantana cu laptele, se pune peste smantana un polonic de supa pt ca smintina sa nu se taie, apoi se adauga in ciorba.
Separat, se prepara din 3 oua o omleta bine coapta. Se taie feliute si se adauga peste ciorba.
Se acreste cu 2 linguri de otet. Dupa ce am stins aragazul, se adauga mararul, si se pune capacul.
Ciorba se lasa acoperita cel putin 10 min inainte de servire, pt ca toate aromele sa se