"S-a renunțat la ancoră și este remorcată de o navă de la Black Sea și asistată de navele Arsvom, Sar Phoenix și Brizo", au transmis reprezentanții ARSVOM.

Pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanța. La bord se află opt persoane. ,,Nava transportă grâu"

Pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanța. La bord se află opt persoane. ,,Nava transportă grâu"

[Sursa foto: Facebook ARSVOM]

La bord se află opt persoane

În jurul orei 15:00, nava care aparține Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), a plecat către rada exterioară a Portului Constanța, cu scopul acordării asistenței unei nave tip cargo.

Citește și: FOTO/VIDEO- Ambarcațiune aflată în pericol de scufundare în Marea Neagră, supravegheată de două nave ale ARSVOM. Nava a refuzat ajutorul echipajelor ARSVOM

Aceasta se află în pericol de scufundare, potrivit unui comunicat ARSVOM.

Nava prezintă înclinare babord 15° și pană de curent, potrivit Antena3.ro

" Sunt opt persoane la bord. Nava transportă grâu", transmit reprezentanții ARSVOM.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În zona s-a deplasat remorcherul BRIZO, sub alerta MRCC. Acesta stă în asistență. De asemenea, așteaptă noi indicații.

În aceste momente, operațiunea se află în plină desfășurare.

Ambarcațiune aflată în pericol de scufundare în Marea Neagră, supravegheată de două nave ale ARSVOM

Evenimentul a avut loc pe data de 27 august 2023.

Ambarcațiunea aflată în pericol de scufundare în Marea Neagră a fost supravegheată de două nave ale Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

La bord se află opt persoane, însă nava a refuzat ajutorul echipajelor ARSVOM și nu a dorit să comunice cu autoritățile navale române.

ARSVOM, a menționat că ambarcațiunea a plecat spre apele teritoriale bulgărești.

„În jurul orei 15:15, comandantului navei Amanos a raportat către autorităţi că nava nu prezintă gaură de apă, astfel au ridicat ancora şi fără probleme de stabilitate s-a îndreptat către Sud, spre Cap Caliacra, în apele teritoriale bulgăreşti ”, a arătat ARSVOM.

Inițial, ARSVOM a spus că a fost solicitată să intervină, duminică, pentru supravegherea unei nave străine, cu probleme de flotabilitate.

Nava prezenta probleme de flotabilitate

„Echipajele de salvare ale navelor Brizo şi Theia, din cadrul ARSVOM, s-au deplasat de urgenţă în zona indicată, respectiv 1,5 mile marine travers Mangalia. În caz de necesitate, vor acorda asistenţă navei Amanos, care prezintă probleme de flotabilitate, fiind suspectă de gaură de apă la prova. Nava Amanos, sub pavilion Tanzania, are la bord opt persoane, din care doi turci şi şase azerbaijani. Comandantul navei AMANOS a refuzat ajutorul echipajelor ARSVOM şi nu comunică nici cu autorităţile navale române”, a transmis ARSVOM.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si