Pericol in piete. Aveti grija ce cumparati de pe tarabe. Legumele si fructele sunt tinute ore in sir la soare, insa comerciantii le vand fara sa se gandeasca la sanatatea clientilor
Canicula ne pune sănătatea în pericol! şi nu e vorba doar de faptul că trebuie să ne hidratăm şi să evităm să mergem prin soare la orele prânzului! Cele mai mari riscuri sunt legate de ce punem în farfurie! Nici nu vă puteţi imagina ce riscăm dacă mâncăm alimente ţinute ore în şir în soare! ##VIDEO8210##
Fiti cu mare bagare de seama la ce cumparati in aceste zile toride. In doar cateva ore, canicula poate transforma un produs proaspat intr-o bomba alimentara. La cele peste 35 de grade celsius, lactatele, ouale ori slanina, asa cum le-ati vazut, nu au ce cauta afara.
„Cate grade sunt, ia uitati. Sunt 33 de grade. Da, dar ieri au fost cred ca 40 de grade.
Daca n-o vindeti? Daca n-o vand, iar o pun in frigider, pana maine. Si maine iar aduc cate o bucata”, spune o femeie dintr-o piata din Timisoara.
Asadar, femeia recunoaste ca o pune inapoi pe masa. Dar, la fel cum hotul neprins e negustor cinstit, nici noi nu stim daca taman produsele tinute-n caldura ajung in farfuriile oamenilor.
Atentie si la fructele coapte, care fermenteaza intr-o clipa.
Afara nu mai este aer! O spun taranii din piete, care sunt nevoiti sa stea ca-ntr-o sauna. Degeaba au la ei ligheane, bidoane cu apa rece ori umbrele.
Caldura ii topeste, cu tot cu marfa de pe tarabe.
Ti se usuca si sufletul, de cald ce e. Din pacate, mai avem de indurat arsita suparatoare. Cel putin pana maine, cei care locuiesc vestul tarii si buna parte din sudul tarii vor continua sa se perpeleasca la foc mic.