Ministerul Apărării Naționale (MApN) avertizează, joi dimineață, cu privire la prezența unei posibile mine explozive  în zona Costineşti -Tuzla- 23 August- Mangalia.

Citește și: Vladimir Putin amenință Occidentul cu armele nucleare. Ce spune liderul de la Kremlin despre Transnistria și eventuale trupe NATO în Ucraina în discursul despre starea națiunii

Prezenţa obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenţia Forţelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

Avertisment de ultimă oră de la MApN

Potrivit unui comunicat al MApN, conducerea Statului Major al Forţelor Navale a ordonat luarea măsurilor necesare pentru trimiterea unei navei militare, echipei de scafandri de intervenţie şi elicopterului PUMA Naval în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Dragorul maritim 30 "Sublocotenent Alexandru Axente", o echipă de scafandri de luptă EOD din cadrul Forţelor Navale Române, specializată în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, precum şi un elicopter PUMA Naval execută, joi, o misiune de cercetare a spaţiului maritim în zona Costineşti -Tuzla- 23 August- Mangalia pentru localizarea unui obiect plutitor posibilă mină marină", informează MApN.

Au fost distruse 95 de mine marine în Marea Neagră

MApN aminteşte că, după începerea agresiunii militare neprovocate de către Federaţia Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, în Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine.

Această intervenție este, pentru Forţele Navale Române, cea de-a şasea acțiune pentru distrugerea unei mine marine care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri în luna martie a anului 2022, la 70 km travers de Capu

Midia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si