Close sidebar
Close sidebar

Pericol pentru populatie! Cum sunt transportate deseurile infectioase de la spitale

Imaginile cu deseurile infectioase transportate fara respectarea normelor legale au facut-o pe Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sa anunte masuri drastice impotriva spitalelor si firmelor care colecteaza aceste bombe biologice.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noi va prezentam astazi noi dovezi filmate la un alt spital din capitala!

Colectarea si transportul deseurilor medicale infectioase reprezinta o amenintare la sanatatea publica atunci cand nu se face conform normelor stricte impuse de lege! La respectarea acestor norme sunt obligate atat spitalele, cat si firmele care colecteaza aceste deseuri periculoase!

Astazi ministrul sanatatii, Sorina Pintea si-a exprimat punctul de vedere cu privire la aceasta situatie.

SORINA PINTEA- MINISTRUL SANATATII: Spitalul a fost sanctionat  inclusiv cand a fost controlul incrucisat. A fost sanctionat si ulterior. Urmeaza sa luam alte masuri, dar acolo problema sunt ciorcuitele. Au un plan de conformare si vor trebui sa respecte acel plan de conformare.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Imagini similare au fost surprinse si la spitalul de Arsi din capitala. Filmarile aparute in spatiul public par sa scoata in evidenta aceeasi situatie. Colectarea deseurilor infectioase fara respectarea normelor de securitate.

Luna martie 2017. La poarta spitalului este filmata o masina care nu pare sa aiba niciun container de colectare iar deseurile infectioase sunt aruncate in masina precum sacii de cartofi.

Situatia se repeta de mai multe ori in mai multe zile.

Noi am incercat sa facem propria ancheta jurnalistica. Iata ce imagini am surprins in urma cu cateva luni.

Ora 7 dimineata. Sacii galbeni indica faptul ca inauntru se afla deseuri medicale infectioase. Sunt depozitati direct pe trotuar, fara nicio pubela, desi pot contine resturi infectioase care se manevreaza numai in conditii foarte stricte! Mai mult de atat, nici masina firmei de colectare nu este corespunzatoare.

Reprezentantii firmei de colectare inca nu au dorit sa ne dea un interviu! Ne-au transmis in scris ca:

"Deseurile prezentate in imaginile trimise sunt deseuri medicale de natura nepericuloasa (halate, pijamale, lenjerie de pat etc.), provenite de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri- Bucuresti iar pentru acest tip de deseuri nu exista obligativitatea transportarii in pubele!

De cealalta parte conducerea spitalului de arsi din capitala sustine cu totul altceva:

Acelasi lucru am surprins noi in imagini. Saci galbeni cu semnul distinct de deseuri periculoase!

Vom reveni in curand cu alt episod si cu alte imagini si raspunsuri despre aceasta activitate!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI