Pericolul neștiut din sfecla roșie. Ce se întâmplă în corpul tău când o consumi
Sfecla roşie aduce multiple beneficii, precum îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi sistemului circulator, scăderea tensiunii, a colesterolului şi a glicemiei în cazul diabeticilor. Unde mai pui că există studii care asociază consumul de sfeclă roşie cu eliminarea disfuncţiilor erectile.
Sfecla roşie. Deşi bogată în fibre, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, riboflavina, folaţi şi vitamine precum A, B, C, E şi K, sfecla roşie poate avea şi efecte neplăcute.
În cazul indivizilor cu probleme legate de tensiune şi a celor care iau tratament în acest sens, consumul de sfeclă roşie poate scădea drastic nivelul tensiunii şi le poate pune viaţa în pericol.
Sfecla roşie Pigmenţii din sfecla roşie pot crea surprize neplăcute
Betacianinele sunt responsabile pentru colorarea urinei şi a materiilor fecale în urma consumului de sfeclă.
Sfecla roşie. Deşi inofensiv, acest fenomen poate trăda o deficienţă de fier, întrucât urina şi materiile fecale de culoare roşie apar mai des la persoanele care prezintă o astfel de carenţă.