In articol:
Murăturile nu au multe calorii și sunt delicioase în combinație cu o mulțime de preparate, astfel că nu e de mirare că o mulțime de persoane mănâncă murături destul de des.
Mihaela Bilic spune că acestea sunt recomandate în general, însă există persoane cărora le pot face mai mult rău decât bine.
Citește și: Cum se spală fructele și legumele. Detaliul pe care trebuie să îl știi pentru a nu te îmbolnăvi
Oamenii care trebuie să aibă mare grijă la consumul de murături: „E de preferat să le evite”
Nutriționista Mihaela Bilic spune că murăturile sunt o sursă bună de Vitamina C, în special în sezonul rece, însă pentru persoanele care suferă de probleme cu inima și hipertensiune arterială acestea nu sunt recomandate.
Pe de altă parte, pentru persoanele care nu au aceste afecțiuni, Mihaela Bilic recomandă ca legumele să fie puse la murat în saramură.
„Murăturile sunt superbe, mai ales în sezonul rece. Asigură necesarul de vitamina C, până la urmă e o variantă ideală, o sursă de vitamina C. Important e să fie puse în saramură, pentru că saramura înseamnă fermentație lactică, adică probiotice.
Cei care au probleme cu inima și cu hipertensiunea să aibă grijă că au multă sare, asta e important de precizat. Cei care se știu cu astfel de probleme ar trebui să fie mai atenți la cât consumă. E de preferat să le evite, căci sarea nu le face bine.