Persoanele de la bordul submersibilului Titan și-au petrecut ultimele momente ascultând muzică în întuneric
Directorul executiv al companiei care deținea vasul i-a încurajat pe pasagerii submersibilului Titan să pregătească o listă cu melodiile lor preferate.
Persoanele de la bordul submersibilului Titan și-au petrecut ultimele momente ascultând muzică în întuneric, a dezvăluit Sky News.
Pasagerii Titan nu au avut voie să bea cafea în ziua călătoriei
Se spune că victimelor li s-a spus să nu bea cafea în dimineața scufundării și li s-a cerut să încarce melodiile lor preferate pentru a fi redate pe un difuzor Bluetooth.
Directorul executiv al companiei care deținea vasul a interzis muzica country.
Ultima poză cunoscută cu Shahzada și Suleman, în vârstă de 19 ani, a fost publicată pe rețelele sociale. Ei sunt fotografiați pe nava-mamă, Prințul Polar, purtând o jachetă portocalie impermeabilă și o vestă de salvare.
Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, a spus că au primit și costume de zbor OceanGate, pantaloni impermeabili, cizme cu vârf de oțel și căști. În zilele dinaintea morții lor, scafandrii au participat la întâlniri de siguranță și prezentări la bordul navei-mamă a submersibilului, Polar Prince, un fost spărgător de gheață al Gărzii de Coastă canadiană care a fost construit în 1959.
Călătoriile la epava Titanicului, promoteva în continuare de OceanGate
Un fost pasager al submersibilului Titan a declarat că potențialele efecte ale unei implozii la bord au fost discutate în timpul expediției sale, scrie Insider. Bill Price, care a condus o afacere de turism în California înainte de a se pensiona, a declarat că își amintește conversații pe nava-mamă a Titanului. Le-a fost prezentată o analogie în care o cutie de Coca-Cola care ar fi fost spartă de un baros, pentru a înțelege presiunea extremă la care ar fi fost supusă nava.
O alta a fost cea a unui elefant care stă într-un picior cu 100 de elefanți deasupra lui, sugerând că moartea în urma unei implozii ar fi instantă.
Titan a făcut implozie pe 18 iunie, în timpul unei excursii pentru a vedea epava Titanicului, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord. Price a declarat pentru Times că la prima sa scufundare pe navă, în 2021, călătoria a fost anulată din cauza unor probleme cu sistemul de propulsie.
În ciuda defecțiunilor, nava a făcut o altă scufundare în ziua următoare, în timpul căreia Price a văzut epava Titanicului, a declarat el.
OceanGate continuă să promoveze pe site-ul său expediții la epava Titanicului. Compania listează două misiuni către epava Titanicului, pentru iunie 2024.
Site-ul a precizat că expediția din 2023 este în curs de desfășurare și că potențialii clienți ar trebui să se informeze cu privire la datele disponibile, scrie Insider.
Site-ul a mai precizează că pasagerilor li s-ar putea alătura scafandrul francez PH Nargeolet – una dintre persoanele care au murit la bordul submersibilului Titan la începutul acestei luni.