Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a informat joi că persoanele complet vaccinate nu trebuie să poarte măști în aer liber și pot evita să le poarte în interior în majoritatea locurilor, transmite presa internațională.

Instituția medicală care coordonează reacția la pandemie în SUA speră că îndrumarea va determina mai mulți americani să se vaccineze. O altă recomandare primită bine de americani este aceea că persoanele complet imunizate nu vor avea nevoie să se distanțeze fizic în majoritatea locurilor.

Citeste si: VIDEO- Klaus Iohannis: Din 15 mai, se elimină purtarea măştii în exterior. Dispar și restricţiile de circulaţie de noapte

Veste bună pentru persoanele vaccinate

Vestea surprinzătoare a venit la doar 16 zile de când CDC a emis recomandări revizuite, care au lăsat multe restricții în loc pentru persoanele vaccinate. Agenția a fost supusă criticilor în martie pentru descurajarea inițială a persoanelor în vârstă imunizate să zboare în vizită la cei dragi.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat că noua orientare se bazează pe o reducere accentuată a cazurilor, pe extinderea vaccinurilor la persoanele mai tinere și pe eficacitatea vaccinului împotriva variantelor de coronavirus.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, vizită la un centru de vaccinare drive-through

Joe Biden a salutat recomandarea medicilor americani  

Preşedintele american Joe Biden a salutat succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. El a făcut declaraţia după ce Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a declarat că persoanele vaccinate complet nu mai trebuie să poarte mască în interior sau în exterior.

"O piatră de hotar, o zi minunată pentru America", a spus Joe Biden, dar de asemenea o recunoaştere a adevărului că numeroşi cetăţeni americani care au fost vaccinaţi complet au încetat deja să mai poarte măşti în public.

"O piatră de hotar, o zi minunată pentru America", a spus Joe Biden[Sursa foto: Facebook / President Joe Biden]

În ultimele săptămâni, programul de vaccinare a încetinit, motiv pentru care preşedintele doreşte să fie văzut oferindu-le celor care încă nu s-au vaccinat un impuls în acest sens.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele ore? Anunțul autorităților

Fără mască în exterior și în România

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior. De asemenea, vor fi eliminate restricțiile de circulație de noapte.

”Din 15 mai,  se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii – pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

În mijloacele de transport va rămâne obligatorie, la fel şi în spaţiile închise. A doua măsură este  eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea  şi se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor economici.  Magazinele vor reveni la programul normal  ”, a precizat președintele Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si