Close sidebar
Close sidebar

Pescărușii "au preluat controlul" într-un oraș de pe litoral. "Sunt răi, îți fură mâncarea și nu te lasă să vorbești la telefon"

Locuitorii și turiștii dintr-un mic orășel de pe litoralul Mării Nordului, pe coasta sud-estică a Regatului Unit, sunt panicați când văd stolurile agresive de pescăruși care iau cu asalt faleza și terasele populate în sezonul de vară. "Sunt drăguți, dar și foarte răi", spun oamenii.

Sorin Negru,

Pescărușii "au preluat controlul" într-un oraș de pe litoral


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Orașul asaltat de pescăruși se află în apropiere de Norwich, iar localnicii au făcut apel la autorități să găsească soluții.

Citește și: Luna august vine cu vreme caniculară în România! Se vor înregistra temperaturi record. Nu vom scăpa, însă, nici de furtuni, grindină și ploi torențiale

Pescărușii fură chipsuri și înghețată din mâna oamenilor sau le lovesc cu ciocurile în telefoane, potrivit Metro.co.uk.

Orașul liniștit de pe litoralul britanic trece la măsuri mai dure pentru a încerca să calmeze fenomenul pescărușilor „agresivi”.

Pescăruși agresivi în Lowestoft, East Suffolk, UK

[Sursa foto: Metro]

Păsările, găzduite la un "hotel pentru pescăruși"

Primăria din Lowestoft, East Suffolk a primit zeci de sesizări cu privire la păsările care deranjează rezidenții și turiștii.

Stațiunea a văzut un aflux de păsări de coastă după ce un „hotel” pentru acestea a fost înființat în portul său, oferind cuiburi pentru minim 430 de perechi reproducătoare.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Pescărușii au prins curaj și se aruncă asupra trecătorilor, scot zgomote atât de puternice încât îi întrerup pe oamenii care vorbesc la telefon.

„Sunt drăguți în anumite privințe – dar când merg după mâncare, sunt într-adevăr agresivi și se comportă oribil", spune Ashley Catchpole, un lucrător pe plajă în vârstă de 24 de ani.

Ashley Catchpole, speriat de pescăruși

„Sunt foarte hotărâți odată ce văd mâncarea. Problema este că unii oameni îi hrănesc, ceea ce agravează situația. Când mă așez să-mi mănânc prânzul, se apropie foarte mult și mă ating. Nu îi lovesc, ci doar le spun să plece și uneori trebuie să dau din mână în sus și în jos", mai spune tânărul.

„Țipă foarte tare. Uneori nu poți vorbi la telefon, nu auzi nimic pentru că pescărușii te întrerup", mai spune el.

Sam Faulkner, în vârstă de 35 de ani, din Welwyn Garden City din Hertfordshire, a vizitat Lowestoft săptămâna trecută. El a spus că pescărușii aproape că i-au furat înghețata fiului său în prima zi de vacanță.

Sam a spus: „I-am cumpărat fiului meu o înghețată și un pescăruș a încercat să o ia direct din mâna lui".

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Pescăruși agresivi la Marea Nordului

„Îmi dau seama de ce oamenilor nu le plac. Îmi imaginez că atunci când ești ocupat chiar ai o problemă cu ei. Femeia care lucrează la standul de înghețată a spus că pescărușii sunt o pacoste, deoarece sunt oportuniști și se plimbă prin magazinele alimentare".
"Probabil ar trebui să existe un semn care să le spună oamenilor să aibă grijă de lucrurile lor, s[ nu aibă surpriză cu pescărușii”, a mai spus bărbatul.

"Au uitat să prindă pești"

Localnicii spun că pescărușii ar trebui să își caute propria mâncare în mare, nu să mănânce chipsuri și înghețată. "Nu este bine pentru sănătatea lor", consideră un trecător.

„Nu doar turiştii îi hrănesc, ci şi unii localnici. Înseamnă că se întorc în continuare pentru mai multe, ceea ce agravează problema. Dacă cineva hrănește pescărușii ar trebui să fie amendat. Asta ar putea ajuta la rezolvarea problemei”, a mai spus el.

Consiliul din East Suffolk a confirmat că a creat „hoteluri kittiwake” la începutul acestui an – cu spațiu pentru până la 430 de perechi. Kittiwakes este un tip de pescăruș.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI