În lunile de toamnă, pescuitul la crap este o plăcere, mai ales dacă ai și scule potrivite. Acum fiecare zi este rece, iar uneori plouă. În opinia pescarilor, ploaia nu este neapărat un lucru rău când merg la pescuit. De fapt, pe ei nimic nu-i împiedică să se bucure de acest hobby, atât de iubit. Peștii sunt destul de mari în unele zone din țara noastră, dar șansele să prinzi crapi enormi sunt ridicate numai dacă ai scule adecvate.

Pescarii cu experiență apreciază mulinetele de crap pentru nădire și marcare, ca de exemplu mulinetele Spod/Marker. Acestea sunt robuste și silențioase și sunt apreciate din punct de vedere al raportului preț-calitate. Cei care vor produse accesibile din punctul de vedere al prețului, dar care păstrează și standardele de calitate, pot alege mulinete Shimano care se selectează în funcție de baitrunner, frână rapidă, raport de recuperare și greutate.

În ziua de azi, pescuitul la crap Shimano a devenit foarte popular. Pescarii pleacă de acasă în zori, chiar de la ora 5, pentru a fi pe baltă înainte de răsăritul soarelui. Ei iau cu ei și un termos plin de cafea, pentru a avea mai multă energie când stau și privesc apa. În această perioadă a anului, soarele nu mai este atât de puternic, ca în lunile de vară.

Prin urmare, zilele sunt mai răcoroase, perfecte să stai la aer curat, pe baltă.

Cei care vor produse accesibile din punctul de vedere al prețului, dar care păstrează și standardele de calitate, pot alege mulinete Shimano care se selectează în funcție de baitrunner, frână rapidă, raport de recuperare și greutate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cei care aleg să facă o plimbare la întinderi mari de ape, cum sunt lacurile din țara noastră, au parte de priveliști de vis și pot practica pescuitul la crap, de pe mal sau din barcă. Cei pasionați de pescuitul staționar, își pot instala rod pod-urile ori suporții de pescuit pe mal și după ce au aruncat cu dibăcie lansetele, nu mai rămâne decât să aștepte, răbdători, așezați fiecare pe un scaun de pescar.

Condițiile de pescuit în țara noastră sunt destul de bune, așa că pescarii sunt mulțumiți. Ei se simt relaxați pe malul apei pe tot parcursul zilei și încearcă diverse combinații de momeli și scule de pescuit. Uneori au succes la capturi mari, alteori prind doar pești mici, însă nu se descurajează și au toate lansetele pe poziție, cu speranța de a prinde și trofeul dorit. Când reușesc să aducă la mal și un pește uriaș, sunt foarte entuziasmați, îl cântăresc imediat și fac o serie de fotografii înainte de a-i da drumul înapoi în lac. Cu așa captură frumoasă în palmares, pleacă în final spre casă, mulțumiți și cu gândul deja la următoarea sesiune de pescuit.

În prezent, există mulți români pasionați de pescuit staționar și de trofee în palmares, care vânează mai ales anumite specii de pești – crap și somn. Ei au anumite locuri de pescuit, considerate mai bune, unde au parte de distracție și de capturi cât mai mari, așa cum și-au dorit.

Majoritatea sunt oameni plini de viață, care știu multe povești de pescuit, unele din experiența lor, altele inventate pentru a oferi prietenilor ore nesfârșite de distracție.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Pescuitul este pentru ei un hobby, o pasiune, dar și o modalitate de a sta în mijlocul naturii în weekend și de a avea parte de un pic de liniște, de relaxare, pentru a-și recupera starea de sprit pozitivă și sănătatea. Masa de prânz la pescuit este întotdeauna delicioasă, ea constă în grătar din peștele prins sau chiar o ciorbă de pește și legume la ciaun, pe jar.

Dacă sunteți pasionați de pescuit, nu ezitați să mergeți pe malul apei (lac, baltă, iaz) în această toamnă, pentru a vă relaxa și a avea parte de o plimbare aventuroasă. Viața de pescar este extrem de interesantă pe tot parcursul anului, este plină de întâmplări amuzante legate de pești și natură – ce își schimbă culoarea în fiecare anotimp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si