Virozele respiratorii fac ravagii în toată țara. 101.059 de cazuri de infectări au fost înregistrate, cu 40.000 de mai multe față de anul trecut.

Oamenii au golit rafturile cu medicamente contra tusei, febrei, durerilor de cap sau musculare. Valul de viroze și gripe este în creștere accelerată, iar creșterile vor continua până în ianuarie.

Citește și: VIDEO- Criza medicamentelor în România. Tot mai multe produse esențiale lipsesc din farmacii

Datele Institutului Național de Sănătate Publică, INSP, publicate în 22 decembrie arată că, în săptămâna 12-18 decembrie, morbiditatea prin infecții respiratorii acute (raportul dintre numărul bolnavilor și întreaga populație) a depășit nivelul mediu calculat pentru acest sezon.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul anti-COVID cu noua formulă. Ce a transmis ministrul Sănătății

Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul anti-COVID cu noua formulă. Ce a transmis ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila susține că în România există deja cantităţi suficiente de vaccin adaptat noilor tulpini de coronavirus. Rafila dă asigurări că toate persoanele care au făcut o  schemă de vaccinare  completă se pot vaccina cu acest produs. 

Citește și: Noi reguli în spitale. Cât timp au voie să petreacă vizitatorii în unitățile medicale

"În România există deja cantităţi suficiente de vaccin cu noua formulă, acel vaccin combinat(...) pe bază de ARN mesager pentru tulpinile circulante în acest moment BA 4, BA 5. Toate persoanele care au făcut o schemă de vaccinare completă se pot vaccina cu acest produs, persoane în vârstă de peste 12 ani.

Citește și:  VIDEO- Alexandru Rafila, despre taxa suplimentară de sănătate pentru românii asigurați: „Este o minciună”

Noi recomandăm mai ales la persoanele vârstnice peste 65 de ani şi la persoanele care au boli cronice.(...)  Vaccinarea nu este obligatorie. Se vaccinează cei care doresc noul vaccin cu condiţia să fii încheiat schema iniţială de vaccinare."

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si