Polițiștii și procurorii din Maramureș efectuează, în cursul zilei de joi, 117 percheziții într-un dosar legat de obținerea pe nedrept a peste 2.6 milioane de lei, contravaloarea, unor presupuse cheltuieli pentru hrana și cazarea unor refugiați ucraineni.

Ar fi implicați mai mulți funcționari, dar și peste 100 de persoane fizice.

Citește și: Raed Arafat a vorbit despre operațiunile de salvare din Turcia

Peste 100 de percheziții domiciliare sunt în desfășurare

Autoritățile pun în executare, joi, 117 percheziţii domiciliare şi 3 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, anunţă Poliţia Română.

Citește și: Imagini șocante cu văduvele de război din Rusia care au primit haine de blană de la Kremlin. De ce sunt fericite?

„Vizaţi sunt funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 102 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.657.650 de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi. Totodată, există bănuiala că persoanele ar fi depus, la începutul lunii ianuarie a.c., la unitatea administrativ teritorială un număr mare de cereri de decontare, urmând ca aceştia să obţină ilegal 9.765.070

de lei din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară”, arată sursa citată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Armata Română în 2023. Ce efective și dotări avem și cum ne apărăm în cazul unei invazii

Suma de bani a fost „blocată” în conturi, fiind amânată plata.

Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Citește și: O țară din Asia se pregătește de război. Șeful statului a dat ordin armatei sale

Autoritățile din România se gândesc să reducă sprijinul financiar oferit Ucrainei

Din primăvara anului curent, banii destinați refugiaților ucraineni ar putea fi acordați după o lună de grație, doar celor care merg la muncă și au copiii înscriși la o școală din România.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 351 de război în Ucraina. Zelenski cere avioane de luptă în timpul unui turneu în Europa. Trupele lui Putin au lansat o ofensivă în regiunea Lugansk

În acest caz, ajutorul ar putea fi restrâns la circa 2.000 de lei pe lună, pe familie, pentru cazare.

În prezent, numai o singură persoană poate beneficia de peste 2.000 de lei, fără condiții, scrie stirileprotv.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si