”Avem peste 30 de persoane confirmate decedate. Dar ne concentram mai mult pe salvarea celor care sunt in viata si pe strangerea de informatii despre cei morti”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului Sanatatii.

Alte zece persoane raman disparute, iar bilantul ar urma sa creasca in urmatoarele zile, atunci cand apele care acopera parti insemnate din tara se vor retrage. De asemenea, echipe de salvatori formate din soldati, politisti si voluntari au fost desfasurate pentru a-i ajuta pe cei blocati pe acoperisurile si pe terenurile inalte din zonele inundate din Nepal.

Alunecarile de teren au avariat drumuri si poduri, iar meteorologii se asteapta la mai multe precipitatii, in vreme ce autoritatile si locuitorii raman in alerta in cele mai multe provincii din Nepal.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Autoritatile au avertizat ca apele au urcat peste nivelul de pericol in cazul raului Koshi.

Ploile musonice dureaza din iunie si pana in septembrie, fiind importante pentru o tara dependenta de agricultura, dar provoaca anual prapad in Nepal.

Autoritatile locale au deschis adaposturi temporare pentru sinistrati in scoli si institutii publice.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si