Close sidebar
Close sidebar

Peste 422.000 de romani isi serbeaza astazi onomastica. Uite ce trebuie sa faci in aceasta zi ca sa-ti mearga bine

Numele Sfantului Arhidiacon Stefan este purtat de 422.664 de romani, dintre care 305.449 sunt barbati si 117.215 sunt femei, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Obiceiuri si traditii de Sfantul Stefan:
In traditie se spune ca pentru sporul casei si sanatatea rudelor bolnave sau pagubite este bine ca in 27 decembrie sa daruim icoana Sfantului Stefan sau o candela noua, aprinsa. In semn de iubire, pretuire si respect pentru Sfantul Stefan, dar si ca dovada de iubire si intelegere, este bine sa ne impacam cu persoanele cu care suntem certati.
O veche traditie, implinita in ziua praznicului, se refera la icoana care-l infatiseaza pe mucenicul martir: crestinii care se confrunta cu probleme de sanatate sau se judeca de multa vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine sa aduca in casa lor o icoana cu Sfantul Stefan, sfintita in aceasta zi. Sambata se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit in imprejurari dramatice, iar pachetele cu mancare se impart si persoanelor tinere, care poarta numele primului mucenic Stefan.
In unele zone din Muntenia se prepara Painicile lui Stefan, se sfintesc la biserica in ziua praznicului si se impart copiilor saraci. De asemenea, potrivit sansanews.ro, de Sfantul Stefan se prepara si se impart mucenici cu miere si nuca, care amintesc de moartea lui muceniceasca.
Pentru sporul casei si pentru sanatatea rudelor cu probleme mari de sanatate, trebuie sa-l cinstim pe Sfantul Mucenic Stefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite in aceasta zi.
In ziua praznicului, este bine sa evitam deplasarile in zone montane si in locuri izolate, care ne pun viata in primejdie.
In ziua praznicului, este bine sa evitam deplasarile in zone montane si in locuri izolate, care ne pun viata in primejdie.

Obiceiuri si traditii de Sfantul Stefan

In traditie se spune ca pentru sporul casei si sanatatea rudelor bolnave sau pagubite este bine ca in 27 decembrie sa daruim icoana Sfantului Stefan sau o candela noua, aprinsa.

In semn de iubire, pretuire si respect pentru Sfantul Stefan, dar si ca dovada de iubire si intelegere, este bine sa ne impacam cu persoanele cu care suntem certati.

O veche traditie, implinita in ziua praznicului, se refera la icoana care-l infatiseaza pe mucenicul martir: crestinii care se confrunta cu probleme de sanatate sau se judeca de multa vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine sa aduca in casa lor o icoana cu Sfantul Stefan, sfintita in aceasta zi.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sambata se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit in imprejurari dramatice, iar pachetele cu mancare se impart si persoanelor tinere, care poarta numele primului mucenic Stefan.In unele zone din Muntenia se prepara Painicile lui Stefan, se sfintesc la biserica in ziua praznicului si se impart copiilor saraci, scrie CANCAN.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI