Inamicul continuă să atace infrastructura esenţială a ţării. În prezent, 507 localități din opt regiuni ale țării noastre sunt întrerupte de la alimentarea cu energie electrică”, a spus adjunctul ministrului de interne Evgheni Ienin pentru televiziunea ucraineană, relatează AFP.

„Regiunea Harkov este cea mai afectată, cu 112 sate izolate”, a declarat Ienin, potrivit News.ro.

90 de sate sunt fără electricitate

90 de sate din regiunile ucrainene Donețk și Herson plus altele din Nikolaev, Zaporojie și Lugansk au rămas fără electricitate. 

Întreruperile zilnice repetate de curent au făcut ca milioane de oameni să stea fără căldură sau lumină, în timp ce temperaturile de afară au ajuns să fie sub zero Celsius (32 Fahrenheit) în ultimele zile.

Citește și: Vladimir Putin despre că Occidentul este vinovat de continuarea atacului asupra Ucrainei. Ce a discutat cu Scholz

Alte atacuri asupra rețelei de electricitate îi înspăimântă pe ucraineni că va fi o iarnă dificilă dar și că populația pleacă într-un război ajuns în mai bine de 9 luni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Operatorul privat de energie din Ucraina a spus aproape aproape din rețeaua electrică din Ucraina rămâne avariată, după ce armata Rusiei a atacat instalațiile energetice ucrainene în octombrie. 

Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina: 100 de soldați au fost eliberați

100 de soldaţi au fost eliberaţi în urma unui nou schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina.

În urma schimbului au fost eliberați 50 de  soldați ruși  și 50 de soldați ucraineni.

Un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Anunţul a fost făcut de Andrii Iermak- şeful Biroului preşedintelui ucrainean- şi Denis Puşilin- şeful autoproclamatei Republici Populare  Doneţk.

Citește și: Putin ia în calcul să-l elimine pe Lukașenko dacă Belarus nu trimite trupe în Ucraina- surse

 "Vom acţiona până când ultimul ucrainean va fi eliberat", a promis Iermak. Printre prizonieri se află și luptători de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol și prizonieri de la Olenivka.

Rusia și-a retras din soldați în localitățile din dreptul orașului Herson 

Rusia a retras unele trupe din localitățile din dreptul orașului Herson aflate pe malul opus al râului Nipru.

„Se observă o scădere a numărului de soldaţi ruşi şi de echipamente militare în aşezarea Oleshi”, a declarat armata ucraineană.

„Trupele inamice au fost retrase din anumite aşezări din regiunea Herson şi s-au dispersat în fâşii de pădure de-a lungul tronsonului autostrăzii Oleshi- Hola Pristan”, a precizat armata.

Citește și: Volodimir Zelenski anunță o nouă condiție în planul de pace propus de Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si