In articol:
Pește la cuptor. De ce ai nevoie:
1.5 kg peşte proaspăt
1 lămâie
4-5 linguri ulei
200 ml vin alb
1-2 cepe
3-4 căţei de usturoi
Citeste si: Icre. Cum repari simplu icrele tăiate. Preparatul este nelipsit de pe mesele de Florii
1-2 foi dafin
1 lingura pastă de roşii
sare, piper
piper boabe
Citeste si: Sparanghel. Ce este, de fapt, această legumă care se găsește și în supermarketurile de la noi
Pește la cuptor. Cum se prepară:
1. Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă, apoi se crestează la 1-2 cm, se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece 15 minute.
Citeste si: Dovlecei pane cu usturoi. Simplu de preparat și extrem de delicioși
2. Ceapa şi usturoiul se toacă şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se ung cu ulei. Se adaugă vinul, sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin.
Citeste si: Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac
3. Se pune în cuptorul încins şi se lasă 50-60 minute. Se unge din când în când cu sosul din tavă, iar dacă este cazul se mai adaugă câteva linguri de apă. Când se serveşte, se ornează cu verdeaţă, scrie unica.ro.