Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Peștele proaspăt, abia scos din apă și gătit la cuptor sau pe grătar, va putea fi servit clienților și în restaurantele de la munte, nu doar la mare sau în deltă

Din ce în ce mai mulți proprietari de localuri din țară își înființează propriile ferme piscicole, cu investiții destul de mari, ce-i drept, dar necesare ca să-și crească afacerea.

Albert Matei,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Cam în doi ani ajunge la greutatea asta.”

Pește din balta de lângă pensiune

La aceasta pensiune din comuna Mărăcineni, specialitățile din pește sunt din ce în ce mai cerute de turisti. Acum, aprovizionarea cu crap, sturion sau știucă se face de la pescării din oraș, la prețuri care cresc facturile. De aceea, proprietarul pensiunii a decis să-și amenajeze propria baltă, ca să aibă pește din belșug și pentru toate gusturile.

„Am avut orientarea să fac această baltă pentru restaurantele din jur, plus că vrem să facem un restaurant sus pentru o ciorbă de pește, un pește la gratar.”

Pentru amenajarea crescătoriei piscicole, a fost angajată o firmă specializată. Balta are cinci metri adâncime și este căptușită cu o membrană peste care, cu timpul, se va depune mâl. Popularea cu pește se face treptat, după reguli stricte.

Citeste si: Dovlecei umpluți. Două rețete simple. Cum se prepară pas cu pas

„Important, crapul cu solzi să nu se populeze împreună cu mult răpitor, nu mai mult de cinci la sută răpitor, care poate fi somn, șalău sau știucă.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Se recomandă furajarea pe bază de făină de pește, merg și cerealele, porumb, soia, floarea soarelui.”

Pentru noua crescătorie de lângă Buzău, au fost adusi peste 10.000 de pești

Înainte să-i arunce în apă, piscicultorul le oferă proprietarilor bălții informații prețioase.

„- Cam în cât timp trebuie să le dăm drumul?

- Cam o jumătate de oră, o oră, să se aclimatizeze apa din balon cu apa din baltă.

O să tăiem sacul și o să le dăm drumul.”

Citeste si: Cura de cireșe este aur pentru organism. Ce beneficii are?

Alex Pop, piscicultor: „În țară, oamenii au început să-și amenajeze așa suprafețe de patru, cinci ari, dărâmă grajdul și fac baltă, pentru că e mai sănătos peștele, carnea de pește. Se observă tot mai multe bălți prin țară.”

Peste 150.000 de lei a costat amenajarea crescătoriei piscicole.  

Citeste si: Surpriza de la supermarket. Inedit ce a găsit o femeie în punga de carne cumpărată

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI