Este vorba de Accuretic şi cele două versiuni generice ale sale distribuite de Greenstone, comprimatele quinapril şi hidroclorotiazidă şi comprimatele quinapril HCI/hidroclorotiazidă. S-a luat decizia ca acestea să fie retrase imediat de pe piață.

Hipertensiunea arterială poate crește riscul de accident vascular cerebral

Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care creşte riscul de potenţiale evenimente cardiovasculare periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Retragerea este voluntară şi are în vedere tabletele care conţin niveluri mai mari de nitrozamine, care prezintă un risc de cancer, deşi Pfizer a spus într-un comunicat de presă că „nu există

niciun risc imediat pentru pacienţii care iau acest medicament”.

Citeste si: Summit NATO pentru războiul din Ucraina. Anunțul lui Joe Biden pentru Putin de la Bruxelles

Nitrozaminele sunt comune în apă şi alimente, inclusiv în carnea crudă şi vea la grătar, lactate şi legume. Toată lumea este expusă la un anumit nivel de nitrozamine. Aceste impurităţi pot creşte riscul de cancer dacă oamenii sunt expuşi la ele peste niveluri acceptabile pe perioade lungi de timp ”, a transmis compania farmaceutică în comunicat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nitrozaminele pot fi introduse neintenţionat atunci când anumite reacţii chimice sunt utilizate în producţia de medicamente.

Medicamentul nu a produs deocamdată efecte adverse 

Potrivit companiei, nu a fost înregistrat nu au fost înregistrate efecte adverse din utilizarea medicamentului şi a adăugat că produsele au un profil de siguranţă stabilit de peste 20 de ani.

Citeste si: Rusoaica care s-a antrenat cu Vladimir Putin în tehnici de spionaj face declarații inedite despre război: „El câștigă întotdeuna”

Distribuitorii şi vânzătorii ar trebui să înceteze utilizarea şi distribuirea şi să „pună imediat în carantină produsul”, se spune în comunicat.

Pfizer a recomandat ca pacienţii care iau medicamentul să se consulte cu medicul lor cu privire la opţiunile alternative de tratament.

Hipertensiunea arterială este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane, în special cele cu vârsta de peste 30 de ani. Potrivit unui studiu din 2021, numărul acestor persoane s-a dublat în ultimii 30 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si