Un zid uriaș, întins pe 700 de metri pătrați, reprezintă o adevărată provocare pentru artiștii din Oradea. Zeci de pictori, ajutați de voluntari, au la dispoziție o lună pentru a transforma zidul gri într-o explozie de culoare.

Citește și: VIDEO- Povestea micului pictor de la Oradea. Dragoș Dobocan s-a îndrăgostit de pictură la numai 5 ani

George Hociung, artist plastic: „În partea de sus cum desenul începe cu o schiță pe perete, unde se pun elementele mari, aici puteți vedea un stadiu intermediar, iar cealaltă lucrare

e aproape gata, urmează accentele.”

Primăria a oferit 20.000 de euro pentru zidul uriaș

Ajutați de schițe și de culori speciale pentru exterior, pictorii stradali sunt deciși să ducă la capăt misiunea primită de la autorități. Conceptul aspectului final al lucrării a fost gândit de Roxana, o tânără care și-a pus semnătura pe mai multe picturi stratale din oraș. Cu un buget de 20.000 de euro pus la dispoziție de primărie, artista și-a propus să uimească pe toată lumea.

Roxana Netea, coordonatoarea proiectului:   „Tema muralului se numește „Dream Big” și se referă la aspirațiile pe care acești copii plini de imaginație le au pentru un viitor mai bun, cuvintele cheie sunt optimist, joacă.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Fiecare pictor are propria zonă pe zid pe care o lucrează, ajutați și de voluntari.

„Eu pictez o pisică și culoarea de aici este albastru închis. Azi a fost prima dată când am venit aici.”

„Cam fost relaxant, vin aproape zilnic și pe lângă asta e o formă de exprimare prin artă. Facem ceva frumos pentru oraș.”

Ervin Racz, artist stradal: „Niște peisaje citadine, din orașul vechi al Oradei, predomină cerul și lumea subacvatică.”

Artiștii și pictorii de ocazie au la dispoziție toată luna noiembrie pentru a termina lucrarea, iar în toată această perioadă, echipa de artiști muncește în paralel și la o altă clădire din oraș, unde are de finalizat un zid.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si