In articol:
Piept de curcan. Reduce colesterolul rău
Fără piele, şi gătită la cuptor, carnea de curcan are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită. Astfel, consumul său ajută la reducerea nivelului de colesterol "rău".
Citeste si: Pipote de curcan: Adevărul despre aceste organe!
Piept de curcan. Stimulează sistemul imunitar
Din ce în ce mai multe dovezi ştiinţifice arată că triptofanul, un aminoacid conţinut din belşug de carnea de curcan, joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Unele studii arată că simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid.
Piept de curcan.
Dacă în general carnea este cunoscută ca favorizând, într-o mai mică sau mai mare măsură, apariţia cancerului, în cazul celei de curcan situaţia este complet diferită. Aminoacizii conţinuţi sunt necesari celulelor T, un tip de celule ale sistemului imunitar care le ucid pe cele canceroase.
Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul
Piept de curcan. Creşte cantitatea de testosteron
Proteinele speciale conţinute de carnea de curcan ajută la mentinerea nivelurilor optime de testosteron la bărbaţi. Dietele sărace în proteine la bărbaţii trecuţi de prima tinereţe pot duce la scăderea secreţiei de testosteron şi prin urmare la scăderea capacităţii funcţiei sexuale şi a muşchilor. Adăugarea cărnii de curcan în dieta zilnică ar rezolva însă aceste probleme.
Citeste si: Adevărul pe care medicii refuză să ni-l spună! Ce nu știu românii despre carnea de porc
Piept de curcan. Creşte nivelul de serotonină
Neurotransmiţătorul numit serotonină este responsabil de creşterea stării de bună dispoziţie, iar consumul cărnii de curcan, care conţine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmităţori, ajută la menţinerea stării de bine.
Piept de curcan. Contraindicaţii
Carnea de curcan conţine purină, astfel că cei ce suferă de gută trebuie să limiteze consumul ei. De asemenea, conţine mici urme de oxalat, motiv pentru care nu este recomandată persoanelor cu pietre la rinichi, scrie dcnews.ro.