Medicii trag un semnal de alarmă: NU mai mâncaţi piersici dacă suferiţi de aceste două boli
Parfumate, zemoase si gustoase, piersicile aduc nenumarate beneficii pentru sanatate, fiind considerate "fructele longevitatii". Insa aceste fructe nu sunt recomandate persoanelor care sufera de doua afectiuni.
Piersicile nu sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet si celor supraponderali, deoarece au un continut crescut de zahar.
De asemenea, exista anumite categorii de persoane care pot semnala diverse alergii la puful specific fructului. Ca şi în cazul altor fructe (căpşuni, zmeură, caise), şi piersica are un potenţial alergen ridicat
Ce alergii cauzeaza piersicile
Specialiştii spun că unele persoane, alergene la polen, pot prezenta urticarie de contact, atunci când consumă piersici.
“Aceasta se manifestă prin mâncărimi ale nasului, ale buzelor, edem la nivelul buzei şi a limbii. În cazurile severe poate apărea şi umflarea glotei, ceea ce duce la dificultăţi în respiraţie. De exemplu, persoanele sensibile la polenul de arbori (în special mesteacăn) pot fi alergice şi la mere, pere, caise, piersici, cartofi noi, ţelina, morcovi, tomate. De asemenea, pacienţii alergici la graminee şi cereale pot fi sensibili şi la leguminoase, piersici, pere, pepene, tomate, cereale integrale, inclusiv la pâinea integrală.
În ceea ce priveşte sfera gastrointestinală, specific următorul lucru: există persoane cu hiperaciditate gastrică şi în acest caz o cantitate prea mare de piersici mâncată poate crea probleme de aciditate gastrică cu efecte nedorite, cum ar fi: durerea, senzaţia de arsură stomacală, balonare”, a afirmat dr. Daniela Stan, medic de familie, pentru Adevărul.
Persoanele alergice la fructe şi legume trebuie să urmeze o dietă restrictivă, eliminând din alimentaţie acele produse care le fac rău.