Desi sunt scumpe, gustul si prospetimea lor atrag clientii.
Urzicile proaspete, de un verde crud, sunt trufandale in perioada aceasta. Pentru ca le-a cules cu mana ei din padure, femeia din imagini vinde scump mana de verdeata.
Ceapa si usturoiul verde stau in prima linie la vanzare si sunt cele mai cautate.
La taraba lui Vasile Constantin, salata costa un leu si 50 de bani, iar ceapa verde, usturoiul si ridichile 2 lei legatura.
Legumele proaspete provin din cele doua solarii ale sale, pe care le are langa Buzau. "Sunt destul de facute. Omul o cauta cand vede ca e facuta. Se cunoaste de la o posta ca sunt romanesti", spune producatorul.
Buzoianul a investit bani frumosi in solariile sale, pentru a face pe perioada iernii o temperatura optima.
Asa a reusit sa culeaga verdeturile la mijlocul lunii februarie. "Se pun cam 5 la legatura, spalat frumos, legat cu un elastic. Doi lei legatura. Usturoiul a fost pus in noiembrie, asta germineaza mai repede", spune producatorul.
Citeste si: Vremea rea blochează din nou România! Câteva județe sunt paralizate de ninsori! E prăpăd aici!