In articol:
- Care sunt ingredientele și cum se prepară o piftie ca în Banat?
- Iată, mai jos, reţeta şi secretul bucătarului Uica Mihai!
Vă propunem o rețetă de piftie care îi aparține bucătarului bănăţean Uica Mihai! Acesta va dezvălui secretele rețetei de piftie ca în Banat!
Care sunt ingredientele și cum se prepară o piftie ca în Banat?
Bucătarul povesteşte că picioarele porcului pe care îl taie de Ignat, au o destinaţie sigură se transformă în cotoroage(piftie) chiar de Crăciun. Uica Mihai spune că există şi un secret ca să ţi se închege cotoroagele aşa cum trebui.
Citeste si: Saramură pentru slanină afumată. Reţeta de Crăciun de acum 100 de ani
Iată, mai jos, reţeta şi secretul bucătarului Uica Mihai!
"Patru picioare porc, spintecate pe din două, curăţate de unghii şi frecate cu peria groasă, se pun în oala minune cu un morcov tăiat rondele, o ceapă întreagă, un bucheţel de pătrunjel verde şi trei căpăţâni întregi de usturoi. Zic căpăţâni întregi pe care după fierbere le arunc iar nu mujdei, fiindcă aşa obţin doar aroma iar nu iuţeala agresivă care pe deasupra mai produce arsuri la stomac.
Mâine dimineaţă o să am în frigider (dar o să fac o vizită şi la miez de noapte că altfel nu pot închide ochii) blide strălucitoare cu grăsimea deasupra ca o poleială
Acum aveți toate informațiile necesare pentru a putea prepara o piftie delicioasă ca în Banat pentru masa de sărbători.
Citeste si: Piftie. Cea mai bună rețetă pe care numai marii bucătari o știu