In articol:
- Piure de cartofi cu spanac. Ingrediente:
- Piure de cartofi cu spanac. Mod de preparare:
- Cartofi la cuptor. Condimentul secret care face diferența
- Cartofi la cuptor. Cum se prepară:
Piure de cartofi cu spanac. Ingrediente:
- 1 kg cartofi
500 g spanac
usturoi
ulei de măsline
sare
pătrunjel verde
Citeste si: Musaca de post, ca la mănăstire. Rețeta secretă a călugărițelor
Piure de cartofi cu spanac. Mod de preparare:
Cartofii se fierb cuburi, în apă cu sare, iar când sunt gata se sfărmână, ca şi cum ai face un piure normal. Separat, se spală frunzele de spanac, se scurg bine şi se trag la tigaie, în ulei de măsline. Curăţă 2-3 căţei de usturoi, striveşte-i şi adaugă-i în tigaia cu spanacul, scrie bzi.ro.
Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă perfectă pentru Postul Paștelui
Cartofi la cuptor. Condimentul secret care face diferența
Cartofi la cuptor.
Cartofi la cuptor. Cartofii la cuptor sunt garnitura ideală pentru orice friptură sau chiar simpli pentru o masă rapidă care nu necesită prea mult efort.
Cartofi la cuptor. Ingrediente necesare:
1 kg de cartofi
4 linguri ulei de măsline de calitate
40 ml supă de pui
1 linguriţă oregano
o jumătate de linguriţă de sare
un praf de sare grunjoasă
o jumătate de linguriţă boia dulce
3 căţei de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi
2 lămâi
piper
pătrunjel verde, tocat
Citeste si: Chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne
Cartofi la cuptor. Cum se prepară:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Cartofii se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe potrivite.
Lămâile se spală bine şi se rad într-un castron. Se stoarce apoi sucul şi se amestecă uşor. Se adaugă ulei, sare, piper, boia, oregano şi usturoi. La final se adaugă supa de pui şi se omogenizează.
Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente
Cartofii se pun într-o tavă adâncă şi se îmbracă în sos. La final se presară cu sare grunjoasă şi boia. Ultimul pas, pătrunjelul.
Cartofii se dau la cuptor 30 de minute, apoi se întorc şi se mai lasă 20 de minute, până se pătrund. Se servesc calzi.