Pizza de casă. Surprinde-i pe cei dragi cu o cină delicioasă
Pizza de casă. Este o rețetă care se prepară ușor, rapid și este un deliciu mai ales pentru cei mici.
Pizza de casă. Atunci când planifici o seară cu prietenii sau cu familia nimic nu o poate completa mai bine decât o cină delicioasă. Noi ți-am propus o rețetă de pizza de casă, pe care toate gospodinele o vor adora.
Pizza de casă. Pentru blat:
– 250 g făină
– un vârf de cuţit de zahăr şi unul de sare
– o jumătate de cub drojdie pakmaya
– 125 ml lapte
– 2,5 linguri de ulei de măsline;
Pizza de casă reţetă. Pentru compoziţie:
– 25 g sos de roşii (sau roşii pasate)
– sare
– piper
– condimente pentru pizza
– două linguriţe ulei de măsline
– o jumătate de linguriţă de zahăr
– muschi
file
– două roşii cherry tăiate în jumătate
– fâşii de ardei gras
– măsline fără sâmburi
– ciuperci
– telemea sau caşcaval rase.
1. Se pune făină într-un castron şi se adaugă peste ea sarea, zahărul, laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi uleiul de măsline.
2. Se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă puţin.
3. Aluatul obţinut se întinde cu sucitorul cât suprafaţa tăvii mari de la aragaz.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
4. Se aşază hârtie de copt în tavă, apoi se pune aluatul.
5. Peste cocă se întinde cu o lingură sosul de roşii, apoi se pun ingredientele pe care le doriți pe pizza
6. Pe deasupra se presară caşcavalul sau telemeaua date pe răzătoare.
7. Pentru ca marginile aluatului să fie crocante, se taie batonaşe de mozzarella sau caşcaval, se înşiră pe margine şi se rulează puţin.
8. Tava se introduce în cuptorul încălzit şi se lasă la foc mediu 15 -20 de minute.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
9. După ce se scoate, se asezonează cu oregano.
Pizza de casă. Pizza așa cum o știm noi astăzi a apărut după secolul al XVI-lea, dar cuvântul în sine este mult mai vechi:el apare pentru prima dată într-un document în anul 997, apoi în alte documente medievale din Italia centrală și de sud.
Precursorul pizzei a fost, probabil, focaccia, o altă specialitate italiană sub forma unei pâini turtite pe care romanii antici o numeau panis focacius. Această pâine era servită în mod tradițional cu diverse topping-uri, de regulă condimente și plante aromatice, pentru a-i îmbunătăți gustul. O pâine asemănătoare, denumită plakous, se servea și în Grecia antică, cu ierburi, ceapă sau usturoi, dar și în zone foarte îndepărtate precum India (paratha).Pizza de casă. Cel mai cunoscut și apreciat tip de pizza din Italia este clasica Margherita. Cu privire la originea acestei pizze relativ simple circulă o poveste veche:ea ar fi fost creată în 1889 de către napoletanul Raffaele Esposito. Cu ocazia vizitei cuplului regal la Napoli, el ar fi creat o pizza inspirată de culorile steagului italian – roșu (roșii), alb (mozzarella) și verde (busuioc) – iar reginei Margherita i-ar fi plăcut atât de mult mâncarea încât pizza a primit numele ei.