Plăcintă cu dovleac. Cea mai bună și simplă rețetă
Plăcintă cu dovleac. Îți pezentăm cea mai bună și simplă rețetă pentru plăcintă de dovleac!
Plăcintă cu dovleac. Ingrediente pentru o plăcintă delicioasă cu dovleac:
un dovleac placintar
4 linguri cu zahăr
1 linguriță scorțișoară
Foi: 1 pachet margarină (250g)
5 linguri ulei
5 linguri apă
1/2 lingură oțet
un praf de sare
făină cât cuprinde
Plăcintă cu dovleac. Mod de preparare
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dovleacul se taie bucăți, cu atenție! Se curăță de coajă, se spală, apoi se da pe răzătoarea cu ochiuri mari (sau mai rapid, se bagă la robot). Se pune apoi într-o cratiță încăpătoare, unsă cu puțin ulei, ae adaugă zahărul și se călește la foc mic, amestecând din când în când. Se lasă pe foc până scade zeama. Se gustă, dacă vreți mai dulce, mai adăugați zahăr. La final se adaugă scorțișoară. Foile: Se amestecă margarina moale cu uleiul, apa, oțetul și sarea, apoi se pune făina.
Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect
Plăcintă cu dovleac. Se împarte aluatul în două părți egale și se întind două foi.
Citeste si: Cartofi la cuptor. Rețeta perfectă: Crocanți la exterior și foarte pufoși la interior
Plăcintă cu dovleac. Se pune prima foaie, apoi compoziția de dovleac și cea da-a doua foaie. Se înțeapă din loc in loc cu o furculiță și se bagă tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc, la foc mediu. Se lasă până se rumenește puțin deasupra, cam 40-45 de minute, depinde de cuptor… Se lasă plăcintă la răcit in tavă, apoi se taie și se pudrează cu zahăr pudră.
Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac
Sursa: bzi.ro