Plăcintă cu dovleac. Ingrediente pentru o plăcintă delicioasă cu dovleac:

un dovleac placintar

4 linguri cu zahăr
1 linguriță scorțișoară
Foi: 1 pachet margarină (250g)
5 linguri ulei
5 linguri apă

1/2 lingură oțet
un praf de sare
făină cât cuprinde

Plăcintă cu dovleac. Mod de preparare

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dovleacul se taie bucăți, cu atenție! Se curăță de coajă, se spală, apoi se da pe răzătoarea cu ochiuri mari (sau mai rapid, se bagă la robot). Se pune apoi într-o cratiță încăpătoare, unsă cu puțin ulei, ae adaugă zahărul și se călește la foc mic, amestecând din când în când. Se lasă pe foc până scade zeama. Se gustă, dacă vreți mai dulce, mai adăugați zahăr. La final se adaugă scorțișoară. Foile: Se amestecă margarina moale cu uleiul, apa, oțetul și sarea, apoi se pune făina.

Plăcintă cu dovleac

Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect

Plăcintă cu dovleac. Se împarte aluatul în două părți egale și se întind două foi.

Citeste si: Cartofi la cuptor. Rețeta perfectă: Crocanți la exterior și foarte pufoși la interior

Plăcintă cu dovleac. Se pune prima foaie, apoi compoziția de dovleac și cea da-a doua foaie. Se înțeapă din loc in loc cu o furculiță și se bagă tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc, la foc mediu. Se lasă până se rumenește puțin deasupra, cam 40-45 de minute, depinde de cuptor… Se lasă plăcintă la răcit in tavă, apoi se taie și se pudrează cu zahăr pudră.

Plăcintă cu dovleac

Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac

Sursa: bzi.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si