Plăcintă cu iaurt. Cu siguranță vi s-a întâmplat să cumpărați iaurt, uneori poate în cantități prea mari și să rămână apoi rămâne uitat în frigider apropiindu-se vertiginos de data de expirare. Dacă se întâmplă să fim într-o astfel de situație putem să ne gândim cum să-l folosim într-o rețetă delicioasă care ar bucura pe toată lumea. O idee pe care ne-am gândit să v-o propunem ar fi o rețetă delicioasă de plăcintă cu iaurt și stafide.
În felul acesta ne putem bucura de ceva bun și nici nu facem risipă de alimente, pentru că de multe ori suntem atrași de ofertele din magazine, cumpărăm în cantități prea mari fără să ținem cont de lista de cumpărături cu care am plecat de acasă și ne trezim că avem prea multe lucruri în frigider pe cale să expire și nici măcar nu ne-am atins de ele.
Plăcintă cu iaurt. Pe cât de simplu se prepară pe atât este de bună și cu siguranță va dispărea rapid din farfurii
Plăcintă cu iaurt. Ingrediente:
- un pachet de foi de placinta - 7 oua - 900 grame iaurt grecesc - 5 linguri de zahar - un strop de sare - esenta de vanilie - 150 grame de stafide (de genul acesta – click aici) - aproximativ un pahar de ulei pentru uns
- Primul pas este să separam albusurile de galbenusuri - Punem intr-un castron iaurtul cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine cu ajutorul unui mixer pana cand se topeste zaharul. - Adaugam si stafidele in compozitia de iaurt cu ou si amestecam - Separat, in alt castron, punem albusurile si un strop de sare si le batem foarte bine, pana cand nu se mai desprind de pe tel.
Putem folosi un tel simplu, de mana sau robotul de bucatarie daca vrem sa economisim timp - Incorporam in compozitia de iaurt cu oua si albusurile batute spuma, treptat si cu grija, amestecand doar pana la incorporarea acestora. Nu amestecam prea mult sau rapid si nu ne folosim de tel sau robot de bucatarie. Utilizam o lingura de lemn sau o spatula de silicon pentru a incorpora abusurile si a le mentine aerarea - Incingem cuptorul la 180 de grade.
- Ungem o tava cu ulei si punem pe fundul acesteia patru foi de placinta pe care le ungem cu ulei. Adaugam o parte din compozitia de iaurt punem deasupra alte patru foi, ungem cu ulei. Repetam operatiunea pana cand am terminat de pun toata compozitia si toate foile. Ultimul strat trebuie s fie el de foi pe care neaparat le vom unge cu ulei pentru a nu se usca la copt - Punem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam sa se coaca timp de aproximativ o ora pana cand observam ca s-a rumenit compozitia si incepe sa se desprinda de pe margini - Scoatem tava din cuptor, o acoperim cu un prosop de hartie peste care punem un prosop de panza. Nu va faceti probleme daca foia de desupra creste neuniform sau daca placinta se va lasa cand o scoateti din cuptor. In final, adica a doua zi, cand o veti taia si pudra cu zahar pudra va arata bine in ciuda acestor mici inconveniente estetice.