Plăcintă cu mere. Cel mai gustos desert de post gata în 30 de minute
Plăcintă cu mere. Plăcinta cu mere este, cu siguranță, desertul copilăriei pentru mulți dintre noi.
Plăcintă cu mere. Este un preparat care se face cu minim de efort și cu bani puțini. Plăcinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care le poți face acasă, fără să petreci prea mult timp în bucătărie sau să-ți golești portofelul. Învață rețeta tradițională pentru plăcintă cu mere!
Preparată cu fructe de pădure, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi stafide sau cu carne, plăcinta are în spate o istorie de mii de ani.
Plăcintă cu mere. Deserturile ne indulcesc viata- la propriu, si la figurat- si reprezinta una dintre sutele de bucurii in care ne refugiem cand simtim nevoia. Si totusi, multe dintre dulciurile pe care noi le stim astazi, nu au fost chiar asa inca de la inceput. Cu variatii diferite de pregatire si arome, cofetarii au experimentat multe de-a lungul timpului. Raman in comun inceputurile accidentale, cand s-au descoperit cateva dintre cele mai gustoase deserturi, acum recunoscute la nivel mondial.
Iata cand au aparut pavlova, cheesecake, jeleurile, macarrons sau placinta cu mere.Plăcintele cu fructe sau tartele („produse de patiserie“) au fost, probabil, preparate în anul1500. Istoria o aminteşte pe Regina Elisabeta I a Angliei (în imagine) care a gătit prima plăcintă cu cireşe. În vremea Tudorilor, plăcintele englezeşti erau făcute cu pere, gutui şi mere. Plăcintele au ajuns în America o dată cu primii colonişti de limbă engleză.
În scurt timp, plăcintele au devenit o parte importantă din viaţa americanilor.- 200ml apă
- 200ml ulei
- 6 linguri de zahăr
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- o lingură oțet
- 500g făină
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 1,5kg de mere
- 4-5 linguri de zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare; Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu.
Călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora; Adaugă peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin;Într-un bol mai larg amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi; Separat dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr; Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară. Împarte aluatul în două jumătăți și întinde-l cu ajutorul făcălețului în strat subțire.
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. O tavă potrivită aceastei rețete de plăcintă cu mere ar trebui să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm. Mai departe adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat; Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit; Imediat bucătaria va fi inundată de mirosul îmbătător al merelor aromate cu scorțisoară. Înainte de a servi plăcinta cu mere pudreaz-o cu zahăr pudră! Acesta va accentua gustul plăcintei și îi va da mai multă savoare. Așa ai pregătit, simplu și rapid, cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu mere!
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro