In articol:
Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Bucureștenii sunt așteptați în Parcul Național să deguste preparatele pe bază de dovleac
„La rang de artă a fost ridicat dovleacul și nu la rangul oricărui fel de artă, ci la nivel de artă culinară.
Gabriela Mateiuc, organizator: „Sigur este o zi superbă de toamnă și așteptăm bucureștenii vineri, sâmbătă și duminică, de la orele 09:00 până 22:00, cu toate minunățiile care se pot face din dovleac.”
Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Ce ați făcut aici?”
Gabriela Mateiuc, organizator: „Acolo avem o hartă stilizată a României, care respectă tradițiile și le duce mai departe. Plăcinte din toate zonele, renumitele poale-n brâu din Moldova, plăcintele din Maramureș, plăcinte din Dobrogea.”
Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Adică o hartă delicioasă.”
Gabriela Mateiuc, organizator: „Da, o hartă delicioasă pe care îți vine s-o mănânci când o vezi.”
Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Îți vine să mănânci și deliciile pe bază de dovleac, pentru că este vedeta. Am înțeles că ați făcut poale-n brâu cu dovleac.”
Gabriela Mateiuc, organizator: „Da, am făcut plăintă poale-n brâu cu dovleac, dar vedeta este alivanca moldovenească cu dovleac.”
Mădălina Lambrinoc, reporter Kanal D: „Am văzut acolo și un cozonac uriaș.”
Gabriela Mateiuc, organizator: „Cozonacul uriaș este vedet, are cam 25 de kilograme.”