O fâșie de plajă din Eforie Sud a fost pur și simplu înghițită de valurile uriașe. Pe mare e furtună, iar apele învolburate au luat în stăpânire nisipul. În mod normal, aici e plin de șezlonguri în timpul verii.

Plajele devin tot mai mici

Atunci când marea este agitată, valurile ajung până-n temelia falezei, motiv pentru care de la un an la altul nisipul își pierde din intensitate, iar plaja devine tot mai mică.

Fenomenul din aceste zile nu reprezintă o situație excepțională.

Citeste si: VIDEO- Pui de delfin eșuat în Mamaia

Din acest motiv, plajele vor fi extinse și în Eforie Sud până la 100 de metri in larg, pe o lungime de 6 kilometri. În timp, și noua suprafață va pierde bătălia cu marea.

Plajele din Mamaia vor pierde aproximativ 40 de metri din lățime, spun specialiștii

Aceeași situație o regăsim și în Mamaia, pe plajele deja înnisipate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doi adolescenți au abandonat pe trotuar un manechin care părea un cadavru plin de sânge, în Buzău, ca să facă postări cu el pe internet- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Plajele sunt pregătite pentru sezonul estival

În fiecare an, valurile înghit tot mai mult din nisip. Specialiștii spun că stațiunea va pierde aproximativ 40 de metri din lățimea plajei, în următorii ani.

Citeste si: Decizii importante adoptate în ședința de guvern. Românii care găzduiesc refugiați din Ucraina primesc bani de la stat

Specialiștii spun însă că fenomenul este unul natural.

Cea mai afectată zonă este sudul litoralului

Cea mai afectată zonă este cea din sudul litoralului. Din cauza unor lucrări hidrotehnice, plajele dintre Eforie și Mangalia nu vor mai fi alimentate cu sedimente și ar putea dispărea, in următorii ani.

Citeste si: VIDEO| Câțiva tineri din Bacău au vrut să plătească cu găleți de monezi la benzinărie

,,Pe întreg litoralul românesc, deci de sus până la Sulina, până în Vama Veche, într-adevăr sunt Sectoare cu eroziuni mult mai accentuate, iar acolo bineînțeles că probabil într-un viitor mai mult, mai puțin apropiat ele vor fi executate tocmai pentru ca sa oprească și sa stabilizeze", a explicat Răzvan Mateescu, cercetător științific.

Citeste si: De la 1 iulie vaccinarea se va face exclusiv la medicul de familie. Ce prevede proiectul de Ordonanță de Urgență

Pe lângă lucrările de extindere a plajelor, autoritățile au montat mai multe diguri care încetinesc eroziunea.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si