Un om de știință din Australia a menționat că planeta Pământ va dispărea. Specialistul afirmă că protejarea mediului înconjurător este mult mai importantă decât pandemia de Sars-Cov-2.

Andrew Glikson, un om de știință australian, susține că încălzirea globală accelerată și creșterea continuă a emisiilor de dioxid de carbon ar putea duce la extincția rasei umane într-un viitor nu prea îndepărtat.

Omenirea va dispărea. Anunțul a fost făcut

Bărbatul a declarat că pandemia de coronavirus distrage atenția omenirii de la activitățile legate de protejarea mediului înconjurător, acțiuni care ar trebui să aibă prioritate. Tot el afirmă că rasa umană va dispărea din cauza noastră, a oamenilor.

Citeste si: În ce ordine apar simptomele de coronavirus? Mesajul unui renumit medic pentru toți românii

Citeste si: Astrologul indian care a prezis pandemia de coronavirus anunță ceva și mai rău. Totul începe în 20 decembrie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Cele mai moderne metode de învățare în 2020

Cercetătorul de la Universitatea Națională din Australia a elaborat o lucrare în care arată că omenirea va dispărea dacă lucrurile nu se schimbă. Specialistul a tras aceste concluzii pe baza cauzelor care au dus în trecut la extincția altor specii și a descoperit că sfârșitul erei dinozaurilor și o altă extincție în masă au avut ceva în comun.

Citeste si: Universe ofera spatii de joaca copii inedite pentru experiente VR, potrivite si sigure!

planeta pământ dispare
Omenirea pe cale de dispariție.[Sursa foto: PixaBay]

Ce transmit specialiștii în legătură cu protejarea planetei

Gilkson a adăugat că această creștere alarmantă a emisiilor de dioxid de carbon a fost un factor cheie care a determinat creșterea temperaturilor globale și a nivelului mării în ambele cazuri.

În acest moment, nivelurile de dioxid de carbon din aer devin din ce în ce mai alarmante. În februarie 2020, numărul a atins 414,1 părți/milion, iar cantitatea totală a gazelor cu efect de seră a atins aproape 500 de părți/milion.

Omul de știință a vorbit și despre alți indici care-l fac să creadă că ne îndreptăm spre extincție: un milion de specii de plante și animale sunt în pericol de dispariție, conform ONU. De asemenea, temperaturile în continuă creștere în zonele arctice și topirea masivă a ghețarilor, extinderea climatică a regiunii tropicelor la o rată de până la 111 kilometri într-un deceniu, intensificarea activității ciclonice va duce la dispariția planetei.

Gilkson și-a încheiat lucrarea prin a mărturisi că: „Dacă mergem pe actuala traiectorie, riscăm ca cele mai multe zone de pe Pământ să devină ostile vieții. O tragedie planetară pe care ne-o facem cu mâna noastră”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si