De multe ori, baia in sine nu este neplacuta dar exista o serie de aspecte care il pot determina sa nu vrea. De exemplu, se joaca iar tu il iei ca din oala sa ii faci baie. Uneori are nevoie de avertismente ca urmeaza sa faca o alta activitate.

Transforma totul intr-o joaca

Copiii adora sa se joace iar baia trebuie sa fie perceputa ca o alta oportunitate de a se juca.

Stim, uneori esti atat de obosita incat de abia astepti sa termini totul cat mai repede si sa te relaxezi. Dar, poate ca aici este problema: lipsa de rabdare. Este recomandat sa investesti in niste jucarii copii potrivite pentru baie iar in timp ce scufunda jucariile in apa si se distreaza tu poti sa il speli iar baia este gata. Alege-le astfel incat sa fie sigure si potrivite pentru cei mici. Trebuie sa aiba componente care nu se desprind si nu se pierd.

Citeste si: VIDEO- Masca de protecție usucă tenul. Avem nevoie de hidratare

Un alt motiv pentru care nu le place baia este samponul. Poate ca tipul de produse de ingrijire pentru copii pe care il folosesti nu este pe placul celor mici. Alege produse de ingrijire care sunt special concepute pentru cei mici, care sunt fabricate cu formule inofensive pentru pielea lor sensibila.

Cel mai bine este sa investesti in produse bio care nu afecteaza pielea sensibila.

Ofera-i mai mult control asupra etapelor baii

De asemenea, este important sa ii oferi copilului cat mai mult control asupra baii. Mai exact, sa il lasi sa toarne el apa sau samponul. Frica lui mai poate sa vina si din cauza ca este prea multa apa deodata. Creste cantitatea de apa din cada treptat si lasa-l sa se obisnuiasca.

Foloseste intotdeauna jucarii pentru a-l distrage si inventati povesti care sa il faca sa adore clipele petrecute in baie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: 7 ritualuri de îngrijire ale pielii după 50 de ani

Chiar daca nu ai rabdare prea multa, trebuie sa tii cont ca este singura cale prin care vei putea sa il convingi sa faca baie. Investeste in accesorii colorate pentru copii care sa trezeasca pofta de distractie si sa il faca sa astepte cu nerabdare momentul.

Nu uita sa il lauzi pentru curajul pe care il are si sa ii acorzi mai mult control asupra fiecarei etape. Foloseste numai produse speciale pentru copii si, este chiar recomandat sa cumperi mai multe pentru a-i oferi posibilitatea sa aleaga ce isi doreste sa folositi pentru igiena personala.

Citeste si: Cum scăpăm de cearcăne?

Procedand astfel, vei putea sa il convingi mai usor si chiar sa termini baia copilului mai repede decat ai fi estimat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si