Patrunjelul conţine mai multa vitamina C decât lamâia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K si E. De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide si flavonoizi, potrivit ziuadecj.realitatea.net.

Citeste si: Dieta cu patrunjel! Poti scapa de 3 kilograme in numai trei zile!

Patrunjelul lupta impotriva numeroaselor boli precum hipertensiune, ateroscleroza, litiaza biliara sau hepatita virala, dar si impotriva anorexiei. Totodata, poate fi folosit ca un adjuvant in infectia urrinara. Mai mult decat atat, previne cancerul pulmonar, iar consumat zilnic de catre femei, stimuleaza fertilitatea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acesta poate folosi si in tratamente externe, pentru tratarea inflamnatiilor ale pleoapelor si ochilor, instepaturilor de insecte, dar si in ameliorarea durerilor articulare.

Cititi mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si