Patrunjelul conţine mai multa vitamina C decât lamâia, portocala sau varza, la care se adauga vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K si E. De asemenea, este o sursa importanta de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide si flavonoizi, potrivit ziuadecj.realitatea.net.

Citeste si: Dieta cu patrunjel! Poti scapa de 3 kilograme in numai trei zile!

Patrunjelul lupta impotriva numeroaselor boli precum hipertensiune, ateroscleroza, litiaza biliara sau hepatita virala, dar si impotriva anorexiei. Totodata, poate fi folosit ca un adjuvant in infectia urrinara. Mai mult decat atat, previne cancerul pulmonar, iar consumat zilnic de catre femei, stimuleaza fertilitatea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Acesta poate folosi si in tratamente externe, pentru tratarea inflamnatiilor ale pleoapelor si ochilor, instepaturilor de insecte, dar si in ameliorarea durerilor articulare.

Cititi mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si